Kangasalan Pohjassa sammutetaan omakotitaloa - Pirkanmaa - Aamulehti

Omakotitalon yläkerta tuhoutui palossa purkukuntoon Kangasalan Pohjassa

Omakotitalon yläkerta paloi Kangasalan Pohjassa. Sammutustyöt vaikuttivat pitkään tien 325 liikenteeseen. Talon omistaja, asukas ja pelastuslaitos päättivät purkaa rakennuksen loppujen palopesäkkeiden sammuttamiseksi.

Ajokaista on osittain suljettuna noin kolme kilometriä Kangasalan Pohjan kylästä Kuhmalahden suuntaan. Syynä ovat omakotitalon sammutustyöt.

16.2. 10:04 | Päivitetty 16.2. 15:15

Aamulehti

Pirkanmaan pelastuslaitos joutuu purkamaan pahoin tuhoutuneen omakotitalon Kangasalan Pohjassa. Tarkempi palopaikka on lähellä Elamontien ja tien 325 risteystä.

Tiellä 325 oli aamusta saakka toinen ajokaista osittain suljettuna liikenteeltä sammutustöiden vuoksi. Iltapäivällä hieman kolmen jälkeen liikenne pääsi kulkemaan jälleen normaalisti.

Tiettävästi kukaan ei loukkaantunut palossa. Pelastuslaitos onnistui puoleen päivään mennessä tavoittamaan talon omistajan ja siinä asuneen henkilön. Päivystävän palomestarin Johannes Valkaman mukaan talo oli niin pahoin vaurioitunut palossa.

– Teimme päätöksen, että se puretaan ja sammutetaan siihen, Valkama sanoo.

Kytevä palo etenee rakenteita pitkin.

– Lopputulos on kuitenkin se, että alakerta on täysin kastunut. Omastakin mielestä se on hyvä ratkaisu. Toinen vaihtoehto olisi ollut polttaa se paikalleen.

Syttymissyy ei tiedossa

Pelastuslaitos sai tiedon rakennuspalosta puoli yhdeksältä tiistaiaamuna. Alkaneen palon oli huomannut sivullinen.

Kaksikerroksisen omakotitalon yläkerta on käytännössä tuhoutunut palossa jo aamukymmeneen mennessä.

Palon syttymissyy ei ole tiedossa. Käytännössä syttymissyyn selvittäminen on Valkaman mukaan vaikeaa.

– Ei ole mitään viitteitä siitä, että siinä olisi tahallisuutta, hän sanoo.

Palopaikka on Pohjasta kolme kilometriä Kuhmalahden suuntaan. Kaista oli osittain suljettuna liikenteeltä 9.45 alkaen aina pitkälle iltapäivään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut