Nokialla neuvokas omistaja sammutti uhkaavan autopalon lumella - Pirkanmaa - Aamulehti

Akkulatauksessa ollut auto syttyi Nokialla, palomestarin mukaan vastaavaa sattuu silloin tällöin – neuvokas omistaja sammutti palon lumella

Usein latauksen aikana syttyneen tulipalon taustalla on tiensä päähän tullut akku, jossa tapahtuu ladattaessa oikosulku.

Nokialla syttyi palonalku autotallissa. Mahdollinen syttymissyy oli latauksen aiheuttama oikosulku.

16.2. 6:32 | Päivitetty 16.2. 6:58

Aamulehti

Nokialla Kennolantiellä syttyi maanantai-iltana yhdentoista jälkeen uhkaava palonalku, jonka kiinteistön omistaja oli havainnut. Polttomoottorikäyttöinen auto oli ollut akkulaturissa.

Päivystävän palomestarin Jarno Majaniemen mukaan tulipalo oli mitä luultavimmin seurausta latauksen vuoksi tapahtuneesta oikosulusta.

– Muuta selittävää tekijää ei oikein ole, kun autoa ei ole muuten käytetty, hän kertoi STT:lle tiistaina alkuyöstä.

Pelastuslaitos sai tiedon palosta 23.24. Sen tehtäväksi jäi kuitenkin vain palon varmistaminen, sillä omistaja oli saanut alkusammutuksen tehtyä lumella.

Lisäksi pelastuslaitos vinssasi automaattivaihteisen ajoneuvon ulos hallista.

Tallissa olleet neljä muuta autoa ja rakennus eivät vahingoittuneet palossa, mutta ensihoito tarkasti alkusammutuksen tehneen henkilön.

Vastaavia paloja silloin tällöin

Majaniemen mukaan auton akun lataamisesta johtuvia tulipaloja sattuu aina silloin tällöin, vaikkei kyseessä olekaan yleinen ilmiö.

Talvella pitkään kylmänä olleeseen akkuun voi periaatteessa tulla myös vaurioita, mutta palomestarin mukaan usein kyseessä on yksinkertaisesti tiensä päähän tullut akku, jossa tapahtuu ladattaessa oikosulku.

Majaniemen mukaan myös auton lämmittämisen vuoksi syttyy toisinaan tulipaloja. Palomestarin mukaan lehdestä saa lukea jopa viikoittain siitä, miten lämmityksessä olevaan autoon tulee teknistä vikaa ja auto syttyy palamaan.

– Ei se mikään yleinen juttu ole, mutta aina niitä jossain päin Suomea tapahtuu, koska talvella on niin paljon autoja lämmityksessä.

Lämmittämisen vuoksi syttyneet tulipalot ovat hänen mukaansa myös herättäneet keskustelua siitä, minkälaisessa paikassa autoja tulisi johtoon laittaa.

Aina on olemassa pieni riski, että lämmityksen aikana tapahtuu jotakin ja jos talon seinustalla tai talon yhteydessä autokatoksessa oleva auto syttyy, on tämän jälkeen talokin vaarassa.

Päivitys 16.2.2021 kello 6.57: Täydennetty juttua STT:n tiedoilla akkulaturin palojen yleisyydestä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut