Nokia pisti Upofloorin tilat verkkohuutokauppaan - Pirkanmaa - Aamulehti

Nokia päätti laittaa Upofloorin kiinteistön tarjolle verkkohuutokauppaan

Tarjousten tekemiselle annetaan aikaa vähintään 60 päivää. 2,8 hehtaarin tontti ja 13 000 neliötä vanhaa teollisuustilaa.

Etualalla näkyvä Upofloorin tehdaskokonaisuus Nokianvirran äärellä kuvattiin heinäkuussa 2020.

1.2. 19:41

Aamulehti

Nokian kaupunki päätti maanantaina laittaa Tehdassaaressa sijaitsevan, valtakunnallisesti merkittävän kulttuuriympäristön eli vanhan Upofloorin tehtaan myyntiin.

Vanhimmillaan vuodelta 1885 peräisin olevia 13 000 neliön teollisuustiloja ryhdytään myymään Huutokaupat.com -sivustolla.

Kiinteistö myydään siten, että patovastuu ja vastuu sillan kunnossapidosta sekä mahdollinen pilaantuneen maaperän puhdistusvastuu siirtyvät ostajalle.

Tarjousten tekemiselle annetaan aikaa vähintään 60 päivää.

Asiaa valmisteltaessa kaupunki päätyi siihen, että on perusteltua myydä kiinteistö rakennuksineen ja toteuttaa se kuntalain 130 pykälän mukaisella tarjouskilpailulla.

– Kiinteistön myyntiä rakennuksineen puoltaa erityisesti se, että tällöin vastuu koko kiinteistökokonaisuuden omistuksesta ja kehittämisestä kaikkine vastuineen, mukaan lukien patoturvallisuusvastuu ja sillan kunnossapitovastuu, voidaan siirtää ulkopuoliselle taholle, päätöksessä todetaan.

Mikäli maa-alue vuokrattaisiin ja rakennukset myytäisiin, rakennukset siirtyisivät takaisin kaupungin omistukseen maanvuokrasopimuksen päättyessä.

Myynti olisi mahdollista toteuttaa myös ilman tarjouskilpailua myymälle suoraan sopivalle taholle kiinteistön markkina-arvolla, joka määritellään vähintään kahden puolueettoman arvioijan arviokirjalla.

Teollisuus- ja varastorakennusten kortteli

Valmistelussa on kuitenkin päädytty siihen, että kyse on sellaisesta merkittävästä ja poikkeuksellisesta kiinteistökokonaisuudesta, jonka myynti olisi perusteltua suorittaa ensisijaisesti avoimella tarjouskilpailulla, johon kaikilla kiinnostuneilla tahoilla on mahdollisuus osallistua.

Kiinteistön asemakaavan mukainen käyttötarkoitus on teollisuus- ja varastorakennusten kortteli (T). Kiinteistön koko on 28 304 neliötä ja sillä sijaitsevan tehdasrakennuksen noin 13 000 neliötä .

Tehdasrakennus koostuu useista vuosina 1885–1969 rakennetuista osista.

Tehdasrakennus ei ole kaavalla suojeltu, mutta alueen rakennukset kuuluvat suojelutasoon RKY eli kysymyksessä on valtakunnallisesti merkittävä kulttuuriympäristö.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut