Lamminrahkan uuden asuinalueen tonttihaku alkaa - Pirkanmaa - Aamulehti

Kangasalan uuden asuinalueen ensimmäisten omakotitonttien haku alkaa, tarjolla myös uudenlaisia kaupunkipientalojen tontteja – ”Varmasti herättää kiinnostusta”

Tontit luovutetaan syksyllä 2022, jolloin rakentaminen voi alkaa. Haettavaksi tulee 8 omakotitalotonttia ja 28 pientalotonttia.

Lamminrahkan asuinalue on vasta rakenteilla. Tältä se näyttää nyt.

1.2. 13:03

Aamulehti

Kangasalan ja Tampereen rajalla sijaitsevan uuden Lamminrahkan asuinalueen ensimmäiset pientalotontit tulevat hakuun maanantaina 1. helmikuuta.

Tonttien jako toteutetaan arpomalla. Haku päättyy 12. huhtikuuta.

Arvonta suoritetaan kelpoisuusvaatimukset täyttävien hakijoiden kesken. Yksi rajaus on se, että tontteja ei luovuteta Kangasalan, Sahalahden tai Kuhmalahden kunnilta kymmenen viime vuoden aikana asemakaavatontin tai rakennuspaikan saaneille. Tontteja ei luovuteta myöskään rakennusliikkeille tai muille yhteisöille.

Haettavana on 8 omakotitalotonttia ja 28 kaupunkipientalotonttia Lamminrahkan Haltijanmäellä. Kaikki tontit ovat vuokratontteja ja kooltaan pieniä, noin 220–450-neliöisiä. Pientalotonteille rakennetaan tontit hyvin tiiviisti, omakotitalotontit ovat hieman väljempiä.

Tonttien rakennusoikeudet vaihtelevat 155–240 kerrosneliön välillä.

Tonteille saa rakentaa enintään vajaan kolmen kerroksen korkuisen rakennuksen. Suunnitelmien mukaan rakennuksen katon tulee olla harjakatto, masardikatto tai porraskatto. Kaavoitus on määritellyt, että tavoitteena on värisävyiltään vaihteleva, moni-ilmeinen ja vehreä kaupunkikuva.

Tonttivuokraan vaikuttaa sijainti

Tonttien vuokrahinta riippuu siitä, kuinka paljon kullekin tontille on rakennusoikeutta. Tontin hinta on 360 euroa kerrosneliömetriä kohden. Vuokraa taas maksetaan 5 prosenttia tontin hinnasta. Esimerkiksi 180 neliömetrin tontin vuokra on 3 240 euroa vuodessa.

Vuokra-aika on 50 vuotta. Kangasalan kaupungin vs. tontti-insinööri Simo Veijalainen sanoo, että hintaluokka on Kangasalan mittapuulla hiukan tavallista korkeampi rakennusoikeutta kohden alueen sijainnin ja suosion vuoksi.

Hän uskoo, että tonteilla on kova kysyntä.

– Lamminrahkan sijainti on niin hyvä, että se jo pelkästään varmasti herättää kiinnostusta, Veijalainen sanoo.

Veijalainen sanoo, että suosiota ennustaa esimerkiksi se, että Kangasalan Vatialasta arvottiin vuodenvaihteessa 31 kaupunkipientalotonttia. Tuolloin hakijoita oli tonttien määrään nähden noin kaksinkertainen määrä.

Alueen keskustan tuntumassa

Tonteille pääsee rakentamaan syksyllä 2022, jolloin alueen vesihuolto on jo toiminnassa.

Tontit sijaitsevat noin 700 metriä Lamminrahkan keskustasta. Alueelle tulee muun muassa koulukeskus, kauppoja, yritysalueita ja liikuntapuisto.

Tonttien lähellä on myös ratikan pysäkkivaraus, mikäli raitiotie päädytään rakentamaan alueelle.

Lamminrahkan eteläosan asemakaava-alueen katuja, kunnallistekniikkaa ja viheralueita rakennetaan parhaillaan.

Tontteja esitellään Kangasalan Prismassa kaupunki-infossa torstaina 11. helmikuuta ja maastossa 13. helmikuuta.

Lamminrahka

Kangasalan Lamminrahkaan rakennetaan asuntoja noin 8 000 asukkaalle ja Tampereen puolelle Ojalaan noin 4 500 asukkaalle.

Lamminrahkan ensimmäiset 14 yhtiömuotoista asuinkorttelia varattiin kesällä 2020. Ensimmäiset kerrostalo-, rivitalo-, ja yhtiömuotoiset pientalot tulevat ennakkomarkkinointiin 2021.

Alueelle tulee myös yritysalueita Lahdentien varteen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut