Tampereelle perustettiin uudenlainen sairaala, jonka toiminta saa nyt kovaa kritiikkiä Helsingissä – Uusi ja väistyvä johtaja kertovat, miksi Sydänsairaala menestyy

Kun ylilääkäri Kari Niemelä vuosia sitten osallistui erääseen seminaariin, hän ei palannut sieltä samana miehenä. Niemelä tajusi, että potilaan hoito pitää ajatella aivan toisin. Matkan tuloksena Tampereella ja viidellä muulla paikkakunnalla toimii nyt Sydänsairaala.

Pasi Lehto (vas.) aloitti Sydänsairaalan toimitusjohtajana vuoden alussa. Entinen toimitusjohtaja Kari Niemelä ryhtyi johdon neuvonantajaksi tieteellisiin innovaatioihin ja uusiin tutkimuksiin liittyvissä asioissa. Lehdon tavoitteena on saada digitaaliset terveyspalvelut vauhtiin. – Potilaista voidaan jo saada paljon tietoa esimerkiksi siihen tarkoitetun sormuksen tai kaulakorun avulla. Meidän on osattava hyödyntää tätä dataa.

31.1.2021 8:00

Aamulehti

Sydänsairaalan entinen toimitusjohtaja Kari Niemelä ei unohda 18 vuoden takaista seminaarimatkaansa ranskalaiseen huippuyliopistoon Inseadiin. Se oli hänelle kuin herätyskokous.

Siellä hän tajusi, että potilaan hoito ja hoitoketju pitää ajatella terveydenhuollossa aivan uudelleen. Keskiöön pitää nostaa järjestelmän sijaan potilas.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut