Pirkanmaan liitto patistaa kehittämään Parkanon rautatieasemaa – Kaupunginjohtaja haluaisi Parkanon mukaan lähijunaliikenteeseen - Pirkanmaa - Aamulehti

Pirkanmaan liitto patistaa kehittämään Parkanon rautatieasemaa – Kaupunginjohtaja haluaisi Parkanon mukaan lähijunaliikenteeseen

VR:n suunnitelmat asema-alueen kunnostamiseksi eivät ole vielä edenneet. Parkanon kaupunginjohtajan Jari Heiniluoman mielestä myös pohjoista suuntaa pitäisi arvioida, kun Tampereen lähijunaliikennettä kehitetään.

19.1. 11:32 | Päivitetty 20.1. 13:48

Aamulehti

Pirkanmaan liitto ottaa juuri valmistuneessa kehittämisselvityksessä kantaa Parkanon henkilöliikenneaseman tulevaisuuteen.

Liiton mukaan tärkeimmät kehittämiskohteet ovat aseman pysäköintialueen ja kameravalvonnan parantaminen, asemarakennuksen kunnostus sekä aseman palveluiden kehittäminen. VR on jo vuonna 2019 laatinut suunnitelman asema-alueen kunnostamisesta, mutta vielä suunnitelma ei ole edennyt toteutukseen.

Parkanon kaupunki suunnittelee VR:n kanssa aseman turvallisuuden ja viihtyisyyden parantamiseen nopeita toimenpiteitä. Kaupunki valmistelee myös liityntäliikenteen kehittämistä kutsutaksipilotilla aseman ja Parkanon keskustan välillä vuonna 2021.

Parkanon aseman matkustajamäärät olivat kasvussa ennen koronavirusepidemiaa. Vuonna 2019 matkustajia oli noin 110 000. Tavoitteena on ylittää 120 000 matkustajan raja ennen vuotta 2025.

Aseman merkitystä ja mahdollisuuksia selvitettiin Pirkanmaan liiton ja Parkanon kaupungin teettämässä tutkimuksessa syksyllä 2020. Tutkimuksen yhteydessä tehtyyn käyttäjäkyselyyn saatiin lähes 1 200 vastausta.

Osaksi lähijunaliikennettä

– Jo kyselyn vastausmäärä osoittaa, että Parkanon asema palvelee varsin laajaa aluetta, pendelöintiä Tampereelle ja asiointiliikennettä Helsinkiin, Parkanon kaupunginjohtaja Jari Heiniluoma toteaa.

Heiniluoman mielestä myös pohjoista suuntaa pitäisi arvioida, kun Tampereen lähijunaliikennettä kehitetään.

– Lähijunakokeilun M-juna koskee kaikkia muita suuntia, paitsi ei Parkanon asemaa, Heiniluoma huomauttaa.

Heiniluoman mukaan Tampereelle pendelöiminen on onnistunut kohtuullisen hyvin, mutta tiettyjä tärkeitä vuoroja puuttuu.

– On todennäköistä, että nyt korona-aikana muutamia vähäliikenteisiä vuoroja jää ajamatta.

Edit 20.1.kello 13.16: Juttua täydennetty kaupunginjohtaja Jari Heiniluoman kommenteilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?