Kemikaalivuoto katkaisi Tampereentien liikenteen Lempäälässä – tilanne ohi - Pirkanmaa - Aamulehti

Kemikaalivuoto katkaisi Tampereentien liikenteen Lempäälässä – tilanne ohi

Paikalla hälytettiin torstaina iltapäivällä pelastuslaitoksen yksiköitä Lempäälästä ja Tampereelta sekä kemikaalin torjuntaan erikoistunut yksikkö Nokialta.

17.12.2020 14:16 | Päivitetty 17.12.2020 15:31

Aamulehti

Lempäälässä Kiillon tehtaalla sattui kemikaalivuoto torstaina iltapäivällä.

Muutamia tuhansia litroja syttymisherkkää vinyyliasetaattia valui tehtaan sisällä suoja-altaaseen. Lisäksi vähäinen määrä vinyyliasetaattia valui tehtaan ulkopuolelle.

Pelastuslaitos pumppasi kemikaalin pois altaasta, jonka jälkeen vaara oli ohi.

Pirkanmaan pelastuslaitoksen päivystävä päällikkö Ville Naskali kertoi kello 15.15, että pelastuslaitoksen yksiköt olivat poistumassa paikalta. Vastuu tilanteesta siirtyi samalla tehtaalle.

Tilanne saatiin pelastuslaitoksen mukaan hallintaan ja kemikaalivuoto loppumaan yhteistyössä tehtaan henkilöstön kanssa.

Tampereentie poikki

Pelastuslaitos eristi vuotoalueen noin 200 metrin säteeltä ja katkaisi Tampereentien liikenteen, koska kyseessä on syttymisvaarallinen alue.

Onnettomuus vaikutti hetkellisesti linja-autoliikenteeseen. Linja 50 ajoi kiertotietä. Useita pysäkkejä oli pois käytöstä.

Kukaan ei loukkaantunut tilanteessa tai altistunut kemikaalille. Naskalin käsityksen mukaan vaaraa ympäristölle ei ole.

– Kemiantehtaalla viemärit on hyvin suojattu. Asiasta on varmuuden vuoksi ilmoitettu myös ympäristönsuojeluun ja paikalla on kemikaalin torjuntaan erikoistunut yksikkö, hän kertoi.

Paikalla oli pelastuslaitoksen yksiköitä Lempäälästä ja Tampereelta sekä kemikaalin torjuntaan erikoistunut yksikkö Nokialta. Hälytys onnettomuuspaikalle tuli kello 12.52.

Juttu päivitetty 17.12.2020 kello 15.28: Päivitetty juttu kauttaaltaan tuoreilla tiedoilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos