Työterveyslaitos selvittämään Ylöjärven johtamisongelmaa - Pirkanmaa - Aamulehti

Työterveyslaitos selvittämään Ylöjärven johtamisongelmaa

Selvitys käynnistyy välittömästi ja koskee kaupunginjohtajaa, johtoryhmää ja kaupunginhallitusta.

19.11.2020 15:28

Aamulehti

Ylöjärven kaupungin johtamiseen liittyviä ongelmia ryhtyy selvittämään Työterveyslaitos.

Kaupunginhallituksen tekemän päätöksen mukaan selvitys käynnistyy välittömästi.

Ylöjärven kaupungin vuosia jatkuneet johtamisongelmat saivat kaupunginhallituksen käynnistämään johtamisen ongelmia koskevan selvityksen.

Päätös selvityksen käynnistämisestä tehtiin kaupunginhallituksen kokouksessa 26. lokakuuta. Selvityksessä kartoitetaan kaupungin johtamisen toimivuutta eli kaupunginjohtajan, johtoryhmän ja kaupunginhallituksen työskentelyä ja yhteistoimintaa.

Selvityksen tekemistä vauhditti merkittävästi se, että useita johtavia viranhaltijoita ja merkittävissä työtehtävissä olleita henkilöitä on lähtenyt Ylöjärven palveluksesta melko lyhyelläkin varoitusajalla viimeisen kahden vuoden aikana.

17 200 euron selvitys

Työterveyslaitoksen tämän vuoden puolella tehtävä selvitys maksaa 17 200 euroa.

Kaupunginjohtaja Jarkko Sorvanto ja hallintopäällikkö Antti Pieviläinen ilmoittivat olevansa esteellisiä ja poistuivat kokouksesta ennen asian käsittelyä ja selvittäjän valintaa.

Johtamisselvityksen tekijän valinta oli kokouksen esityslistan viimeinen varsinainen asia.

Kaupunginhallitus yritti tavoitella päätöksen jälkeen kaupunginjohtajaa ja hallintopäällikköä WhatsApp-viesteillä ja puhelimitse, mutta he eivät enää vastanneet.

Kaupunginjohtaja Jarkko Sorvanto totesi torstaina Aamulehdelle, että he jääväsivät hallintopäällikön kanssa itsensä asian käsittelystä esteellisinä.

– Kun selvityksen tekijästä päättäminen oli asialistan viimeinen pykälä, kiitimme ja poistuimme istunnosta. Asiat olivat osaltamme jo tulleet käsitellyiksi.

Haluatko kommentoida itse johtamisselvitystä?

– Ei minulla ole siihen mitään sanottavaa. Ja kun olen johtoryhmän jäsen ja selvityksen kohde, koen olevani esteellinenkin kommentoimaan sitä.

Jutun loppuun lisätty torstaina 19.11. kello 15.40 kaupunginjohtaja Sorvannon kommentit asiasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut