Yli 40 henkilöä siirtyy sairaanhoitopiiriltä Tampereen palkkalistoille - Pirkanmaa - Aamulehti

Yli neljäkymmentä henkilöä siirtyy sairaanhoitopiiriltä Tampereen kaupungin palkkalistoille – Tällaiset ovat muutosten syyt

Esimerkiksi vuodeosastojen paikkamäärää tasapainotetaan.

Hatanpään sairaalan entisissä päivystysaseman tiloissa otetaan koronavirusnäytteitä.

11.11.2020 19:05

Aamulehti

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri siirtää vuodeosastopaikkoja Tampereen kaupungille. Siirrolla tasapainotetaan vuodepaikkojen määrää. Tällä hetkellä sairaanhoitopiirillä on liikaa erikoissairaanhoidon vuodeosastopaikkoja, kun taas Tampereella on perusterveydenhuollon vuodeosastopaikoista pulaa.

Siirto tarkoittaa käytännössä sitä, että Hatanpään puistosairaalalta siirtyy yksi osasto ja sen henkilökunta Tampereen kaupungille ensi vuoden alusta. Siirto on hallinnollinen.

Tämän lisäksi kaupungille siirtyy geriatrian eli iäkkäiden hoidon poliklinikka. Tämä johtuu siitä, että sosiaali- ja terveysministeriö suosittaa, että kuntien tulisi järjestää geriatrian poliklinikkatoiminta lähipalveluna perusterveydenhuollossa. Erikoissairaanhoidossa toimiva geriatrin konsultaatiotoiminta jää Taysin toiminnaksi.

Muutos vuonna 2018

Kovin kauan Hatanpäällä ei keritty olla sairaanhoitopiirin palveluksessa, sillä sairaalan erikoissairaanhoidon toiminta liitettiin osaksi Pirkanmaan sairaanhoitopiirin toimintaa vuoden 2018 alusta. Vuonna 2019 yksi sisätautiosastoista siirtyi Sydänsairaalalle ja yksi geriatrisista osastoista Tampereen kaupungille.

Kaupungin palkkalistoille siirtyy kuusi lääkäriä, 15 sairaanhoitajaa, kymmenen lähi- ja perushoitajaa, kaksi fysioterapeuttia sekä kahdeksan muuta henkilöä. Työntekijöiden palkkakustannukset vähennetään sairaanhoitopiirin Tampereelle suunnitellusta myynnistä.

Kaupunginhallitus hyväksyi siirron 9. marraskuuta pitämässään kokouksessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut