Kaukolämpötyömaa odotti ratikkapäätöstä Pirkkalassa - Pirkanmaa - Aamulehti

Kaukolämpötyömaa odotti ratikkapäätöstä Pirkkalassa – Juuri remontoitu väylä joudutaan nyt avaamaan uudelleen

Pirkkalan suunnalla on tarvittu lisää kaukolämpöenergiaa, mutta Tampereen sähkölaitos on joutunut odottamaan Tampereen kaupunginvaltuuston päätöstä ratikan reitistä.

Pirkkalan suunnalla on ollut tarve saada lisää kaukolämpöenergiaa, mutta Tampereen sähkölaitos ei ole pystynyt lisäämään energiansiirron kapasiteettia Tampereen messu- ja urheilukeskuksen kulmalla sijaitsevan pullonkaulan vuoksi.

11.11.2020 8:58

Aamulehti

Tampereen kaupunginvaltuuston ratikan reittilinjaus ratkaisi kaukolämpöenergian siirtoon liittyvän ongelman Pirkkalassa.

Pirkkalan suunnalla on ollut tarve saada lisää kaukolämpöenergiaa, mutta Tampereen sähkölaitos ei ole pystynyt lisäämään energiansiirron kapasiteettia Tampereen messu- ja urheilukeskuksen kulmalla sijaitsevan pullonkaulan vuoksi.

Partolan pumppaamon, Ilmailunkadun ja Sarankulmankadun risteyksen välisellä alueella on ollut 1,5 kilometrin matkalla liian pieni siirtojohto. Sen välityskyky ei ole antanut myöten siirtää energiaa nykyistä enempää.

Putken halkaisija on ollut 30 senttimetriä, mutta nyt se muutetaan siirtojohdoksi, jossa putken halkaisija on 40 senttimetriä.

Odotti päätöstä seuturatikan linjauksesta

Hankkeen toteutus odotti Tampereen kaupunginvaltuuston päätöstä seuturatikan reittilinjauksesta, koska yksi linjausvaihtoehto Pirkkalan suuntaan kulki juuri Sarankulmankadun ja Ilmailunkadun kautta. Jos tämä vaihtoehto olisi toteutunut, koko kaukolämpöjohto olisi pitänyt siirtää kulkemaan toisaalla.

Tampereen sähkölaitos kertoo tiedotteessaan, että nyt menojohtoa pystytään kasvattamaan olemassa olevan johtorakenteen vieressä.

Tampereen sähkölaitos kertoo, että kaupunginvaltuuston päätös vaikutti siis suoraan yhtiön hankkeen laajuuteen ja laajuus suoraan toteutusajankohtaan.

Juuri valmistunut kohta avataan uudelleen

Tampereen Infra on kesän aikana tehnyt perusparannusta Sarankulmankadun suunnasta Ilmailunkadun risteykseen ulottuvalla kevyen liikenteen väylällä ja saanut juuri työnsä päätökseen. Tampereen sähkölaitos kertoo tiedotteessaan, että sen alkava hanke ulottuu harmillisesti tälle juuri valmistuneelle kohteelle noin 30 metrin matkalla.

Työmaa aiheuttaa haittaa kevyelle liikenteelle ja herättänee ihmetystä, kun yhtiö alkaa kaivaa juuri rakennettua kohtaa.

Työmaa perustetaan tällä viikolla ja työn arvioidaan valmistuvan koko 1,5 kilometrin matkalta ensi helmikuussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut