Saarenmaan ratikkalinjaus tehdään myöhemmin - Pirkanmaa - Aamulehti

Kangasala päätti ratikkalinjauksista: Koilliskeskuksesta rata Lamminrahkaan ja kohti keskustaa – Saarenmaan suunta ratkaistaan myöhemmin

Tampereen Koilliskeskuksesta rata linjataan Lamminrahkan kautta kohti Kangasalan keskustaa.

10.11.2020 13:59

Aamulehti

Kangasalan kaupunginvaltuusto päätti maanantaina, että raitiotielinja johdetaan Tampereen Koilliskeskuksesta Tampereen jo päättämän Piettasenkadun ja Lamminrahkan kautta kohti Kangasalan keskustaa.

Sen sijaan ratalinjaus Tampereen Hervannasta kohti uutta Saarenmaan aluetta jäi maanantaina vielä ratkaisematta.

Saarenmaan ratahaaralla on tarkasteltu kahta laajempaa erilaista ratalinjausvaihtoehtoa. Pohjoisempi linjausvaihtoehto kulkee Tampereen Hervannasta Hermiankatua, Hervannantietä ja Kauhakorvenkatua Kangasalan Saarenmaan alueelle Saarenmaantielle.

Linjaus sivuaa raitiotiejärjestelmän päävarikkoa ja kulkee Tampereen Ruskon teollisuusalueen läpi.

Eteläisempi ratalinjausvaihtoehto kulkee Tampereelta parhaillaan rakennettavan raitiotien Hervantajärven päätepysäkiltä Lintuhytin asuinalueen pohjoispuolelta sivuten ja noudattaen edelleen Ruskonkehän (maantie 309) tielinjausta Kangasalan puolelle.

Osayleiskaavassa molemmat linjausvaihtoehdot

Kangasalla ei tehdä valintaa vielä tässä vaiheessa Saarenmaan ratalinjojen kesken, vaan varataan kummatkin ratalinjavaraukset ja Saarenmaan osayleiskaavaan esitetään molemmat raitiotien sijaintivaihtoehdot.

Näin siksi, että yleissuunnitelman päätösesityksen mukaan Tampereen puolella kyseisen ratahaaran radan sijaintia ei ole mahdollista ratkaista vielä johtuen maankäytön suunnittelun keskeneräisyydestä ja ratahaaran mahdollisen toteuttamisen kaukaisesta toteuttamisajankohdasta.

Valintapäätösten jälkeen tarkoitus on ottaa ratavaraukset huomioon Saarenmaan osayleiskaavassa, tulevissa asemakaavoissa, katusuunnitelmissa ja kunnallistekniikan sijoittamisen suunnitelmissa. Lamminrahkan lainvoimaisessa asemakaavassa raitiotien ratavaraus on jo huomioitu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos