Nokian Viinikanniemen kaava hyväksyttiin - Pirkanmaa - Aamulehti

Nokian Viinikanniemen kaava meni läpi valtuustossa – Saarimaiselta alueelta Pyhäjärvestä myydään 30 pientalotonttia, joista osalla on oma ranta

Omarantaiset tontit ovat huomattavasti kalliimpia kuin Nokian muut pientalotontit.

Nokian Viinikanniemessä Pyhäjärven ympäröimänä on tähän asti toiminut leirintäalue. Alue muuttuu asuinalueeksi, ja sinne rakennetaan omakotitaloja sekä yksi rivitalo. Osalle omakotitaloista tulee oma ranta.

10.11.2020 11:19 | Päivitetty 10.11.2020 11:21

Aamulehti

Nokian Viinikanniemen asuinrakentamista koskeva kaava hyväksyttiin maanantaina Nokian kaupunginvaltuustossa.

Päätös tarkoittaa, että Viinikanniemi, jossa on tähän asti toiminut leirintäalue, kaavoitetaan tonteiksi ja sinne rakennetaan omarantaisia pientaloja sekä yksi rivitalo. Alueesta tulee Nokian kruununjalokivi, sillä Viinikanniemi on Pyhäjärven ympäröimä saarimainen alue muutaman kilometrin päässä Nokian keskustasta ja valtatie 12:n tuntumassa.

Alueelle syntyy 30 omakotitonttia, joista 20 on omarantaisia sekä yksi rivitalotontti.

Kaava meni Nokian kaupunginvaltuustossa läpi äänestyksen jälkeen äänin 37–14. Kaavaa vastustivat vasemmistoliiton yhdeksän valtuutettua, yksi SKP:n valtuutettu, yksi sosiaalidemokraatti sekä kolme vihreiden valtuutettua.

”Huomattavasti arvokkaampia”

Ellei kaavapäätöksestä valiteta ja se saa lainvoiman, seuraavaksi Nokian kaupunki määrittelee tonteille luovutusehdot. Nokian kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jari Haapaniemi (kok.) toteaa, että tontit on tarkoitus myydä yksittäisinä omakotitontteina.

– Luovutusehdot päätetään myöhemmin, mutta oletettavasti tonteille asetetaan pohjahinta ja ne myydään tarjouskaupalla eniten tarjoaville. Omarantaiset tontit ovat lähtökohtaisesti huomattavasti arvokkaampia kuin Nokian muut omakotitontit, Haapaniemi sanoo.

Hänen mukaansa Viinikanniemi on Nokian paras pientaloalue.

– Kunnallinen infra on saatavilla sinne helposti ja omarantaisuutensa vuoksi se on ainutlaatuinen kohde. Vastaavaa uniikkia aluetta ei ole ollut Nokialla myynnissä ainakaan hyvin pitkään aikaan. Alue on herättänyt kyselyitä ja kiinnostusta jo siitä lähtien, kun se vuonna 2014 päätettiin kaavoittaa asuintonteiksi.

Viinikanniemen muuttaminen asuinalueeksi ja sen leirintäalueen toiminnan loppuminen ovat jakaneet Nokialla mielipiteitä vuosien ajan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos