Pirkkalassa ratikkareitti päättyisi Suupalle - Pirkanmaa - Aamulehti

Pirkkalassa ratikkareitti päättyisi Suupalle – Partola-ehdotus hävisi äänestyksessä

9.11.2020 20:21

Aamulehti

Pirkkalan kunnanvaltuusto päätti maanantai-iltana äänestyksessä, että seuturaitiotien yleissuunnitelma viimeistellään niin, että päätepysäkki sijaitsee kuntakeskus Suupalla.

Keskustan valtuutettu Raili Naskali esitti, että päätepysäkki sijaitsisi Suupan sijaan Tampereen rajan lähellä Partolassa. Esitystä kannatti samaa puoluetta edustava Aki Vainio. Esityksen puolesta äänestivät heidän lisäkseen kristillisdemokraattien Riitta Kuismanen ja Mika Piirto.

Tyhjää äänesti Jouko Karppanen (sd.).

38 kunnanvaltuutetun äänellä päätettiin, että Pirkkalan alueella seuturaitiotien yleissuunnitelma viimeistellään siten, että Partolassa ratavaraukset tehdään Nuolialantie-vaihtoehdon mukaisesti. Lisäksi Partolan ja Suupan välillä ratavaraus tehdään Naistenmatkantielle ja päätepysäkiksi valitaan Suuppa.

Hyväksytyt ratavaraukset otetaan huomioon tarvittavassa suunnittelussa.

Tampere, Pirkkala, Kangasala ja Ylöjärvi ovat laatimassa yleissuunnitelmaa raitiotien laajentamiseksi neljälle ratasuunnalle. Valtuustot tekevät päätökset valittavasta linjausvaihtoehdosta kullakin ratahaaralla. Kullekin ratahaaralle valitaan yksi varaukseksi otettava ratalinjaus. Valtuustojen päätösten jälkeen yleissuunnitelma viimeistellään tammikuun 2021 loppuun mennessä.

Tampereella päätettiin lokakuussa, että Härmälän ja Pirkkalan ratahaaralla raitiotien ratavaraus tehdään Hatanpään valtatielle ja Nuolialantielle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: