Siitepölyä on nyt paljon. - Pirkanmaa - Aamulehti

Katso kuvat: Paksu keltainen matto peittää rantavesiä Tampereella – siitepölyä on nyt todella paljon

Tältä näytti sunnuntaina Tampereen Kaukajärven Riihiniemen uimarannalla. Rantavesi on siitepölyn takia melkoista puuroa.­

19.5.2019 14:37 | Päivitetty 19.5.2019 19:16

Runsas keltainen siitepöly ei olekaan koivusta, vaikka koivu kukkii nyt runsaasti. Sen siitepölymäärä alkaa nyt vähetä, mutta tilalle tulee uutta.

Siitepölyä on monin paikoin Tampereen seudulla nyt erittäin runsaasti. Esimerkiksi Tampereen Kaukajärven Riihiniemen uimarannalla siitepölyä on sunnuntaina paksuna, keltaisena mattona.

Turun yliopiston aerobiologian työryhmän Norkko-palvelun mukaan koivun siitepölyä on Tampereen seudulla ilmassa runsaasti vielä tänään sunnuntaina, mutta sen määrä lähtee laskemaan jo huomenna maanantaina.

Tällaisen näkymän kuvasi Aamulehden lukija Nokialla Pyhäjärven Liukuslahdella.­

Ennusteen mukaan koivun siitepölyä on Tampereen seudulla maanantaista alkaen enää vain paikoin runsaasti. Eteläosissa kohtalaiseksi heikentyvä kukinta jatkuu maan keski- ja pohjoisosissa.

Havupuiden siitepölyä on nyt runsaasti, ja se näkyy keltaisena kerroksena pinnoilla. Kuva on Kaukajärven Riihiniemen uimarannalta.­

Keltainen matto on havupuista

Muun muassa autojen tuulilaseja ja konepeltejä sekä uimavesiä peittävä paksu keltainen siitepöly ei Norkko-palvelun mukaan ole peräisin koivusta, vaan kuusesta. Havupuiden siitepölyä esiintyy nyt runsaasti ja se näkyy keltaisena kerroksena pinnoilla.

Kuusi aiheuttaa allergiaoireita vain harvoille.

Heinien kukinta alkaa lähipäivinä maan eteläosissa, mutta siitepölyn määrä pysyy ensin vähäisenä.

Aamulehden lukija otti kuvan autosta Tampereen Kaukajärven Levonmäestä ja kertoi, että siitepölyä on nyt niin runsaasti, että hyvä kun eteensä näkee. ­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?