Pirkkala - sporttikampuksen toteutusta mietitään - Pirkanmaa - Aamulehti

Pirkkalan sporttikampus kolminkertaistuu asemakaavaehdotuksessa – nyt mietitään toteutusta: ”Käsiteltävänä on edelleen kaksi vaihtoehtoa”

Naistenmatkan koulu-ja liikuntakampuksen asemakaavaehdotus asetetaan nähtäville. Yhtenäiskoulun rakennuslupa saatava vireille ensi keväänä.

Vähäjärven rannalle Pirkkalaan suunnitellun sporttikampuksen suunnittelu etenee. ­

29.10.2020 8:05

Aamulehti

Pirkkalan Vähäjärven rannalla sijaitsevan Naistenmatkan koulukampuksen ja viereen suunnitellun sporttikampuksen suunnittelu etenee. Kunnanhallitus päätti tällä viikolla asettaa nähtäville alueen asemakaavaehdotuksen.

Pirkkalan on tarkoitus rakentaa alueelle uusi yhtenäiskoulu, jolle ehdotuksessa osoitetaan 28 000 kerrosneliön rakennusoikeus. Liikunta- tai sporttikampus on saamassa kaavassa 11 500 kerrosneliötä.

Liikunta- ja urheilutoiminnot ovat saamassa aiempaan asemakaavaluonnokseen verrattuna liki kolminkertaisen rakennusoikeuden. Luonnoksessa urheilukampuksen rakennusoikeuden lisäys oli 4 000 kerrosneliötä.

Pormestari Marko Jarvan (kok.) mukaan vertailulaskelmia tarvitaan päätöksenteon pohjaksi erityisesti sporttikampuksen osalta.

– Käsiteltävänä on edelleen kaksi vaihtoehtoa eli kunnan oma toteutus tai liikuntakampuksen hankkiminen yksityiseltä toteuttajalta. Tarvitsemme lisälaskelmia siitä, millaisia vaikutuksia kummallakin on kunnan talouteen, sanoo Jarva.

Marko Jarvan mukaan Naistenmatkan yhtenäiskoulun rakennuslupa tulisi saada vireille ensi keväänä. Tavoitteena on ollut, että yhtenäiskoulu voitaisiin ottaa käyttöön vuonna 2024.

Pirkkala suunnittelee uimahallia ja mittavaa Sporttikampusta ydinkeskustaan uuden yhtenäiskoulun oheen – Pormestari: "Halukkaita yhteistyökumppaneita kyllä löytyy"

4-tasoinen pysäköintitalo ja lämpölaitos

Arkkitehti Santeri Kortelahden mukaan olennaisin muutos aiempaan asemakaavaluonnokseen verrattuna on se, että urheilukampukselle osoitetaan aiemman 4 000 kerrosneliön sijasta 11 500 kerrosneliön rakennusoikeus.

Olennainen muutos aiemmin esillä olleeseen asemakaavaluonnokseen on se, että lämpölaitos säilyy alueella ja sille osoitetaan 600 kerrosneliön rakennusoikeus.

Myös asemakaavaluonnoksessa esitetty 7 000 kerrosneliön 4-tasoinen pysäköintitalo on mukana asemakaavaehdotuksessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?