Helsinki tilaa ylöjärveläisyritykseltä jopa yli 100 älyroskista – Jättitilaus luo myös uusia työpaikkoja: ”Tieto kilpailutuksen voitosta hymyilytti useamman päivän” - Pirkanmaa - Aamulehti

Helsinki tilaa ylöjärveläisyritykseltä jopa yli 100 älyroskista – Jättitilaus luo myös uusia työpaikkoja: ”Tieto kilpailutuksen voitosta hymyilytti useamman päivän”

Helsingin kaupunki tilaa jopa yli 100 älyroskista ylöjärveläiseltä Lehtovuori oy:ltä.

Lehtovuori oy:n toimitusjohtaja Eero Ojanen iloitsee jättitilauksesta.

2.10.2019 7:24 | Päivitetty 2.10.2019 8:01

Aamulehti

Helsinki hankkii kaduillensa uudet, aurinkovoimalla jätteensä puristavat älyroska-astiat ylöjärveläiseltä Lehtovuori oy:ltä. Päätös hankinnasta tehtiin kilpailutuksen perusteella.

Tilauksen kokonaisarvo on useita satoja tuhansia euroja ja se mahdollistaa yli 100 älyroska-astian toimituksen Helsingin katualueille seuraavan neljän vuoden aikana.

Suurin osa älyroskiksista, noin 50 kappaletta toimitetaan Helsingille seuraavien 6–9 kuukauden aikana.

– Pääsyyt hankintaan ovat ekologiset. Esplanadilla olevat nykyiset puristavat roska-astiat pudottivat tyhjennysajojen määrän keskimäärin 12:sta kahteen ja puoleen viikossa. Kuljetusten ja päästöjen lisäksi muovisten jätesäkkien tarve vähenee suuresti, sanoo Helsingin kaupunkiympäristön toimialan puistovastaava Pekka Engblom.

Lehtovuori oy:n toimitusjohtaja Eero Ojanen kertoo, että kilpailutuksen voitto on hieno tunnustus yrityksen teknologiaosaamiselle.

Uusia työpaikkoja Ylöjärvelle

Lehtovuori oy:n toimitusjohtaja Eero Ojanen kertoo, että kyseessä on kappalemäärissä mitattuna suurin CitySolar älyroskakori-tilaus.

Ojanen kertoo, että kilpailutuksen tulos jännitti.

–Tieto kilpailutuksen voitosta hymyilytti useamman päivän. Olemme viime vuosina tehneet merkittäviä panostuksia teknologiakehitykseen. Tämä voitto on hieno tunnustus teknologiaosaamisellemme ja pitkälle kokemuksellemme kaupunkikalusteiden valmistamisesta.

Ojanen kertoo, että tilauksen myötä Ylöjärven tuotantoon syntyy myös uusia työpaikkoja.

–Eilen meillä aloitti uusi mekaniikkasuunnittelija ja parhaillaan etsimme vientijohtajaa. Myös tuotannon puolelle palkataan uutta väkeä.

”Parantavat viihtyvyyttä”

Lehtovuoren CitySolar-älyroska-astiat puristavat jätteensä aurinkovoimalla ja ilmoittavat täyttymisestään itsenäisesti jätehuoltoon.

– Tyhjennysajojen väheneminen parantaa myös ihmisten viihtyvyyttä, varsinkin vilkkaimmilla alueilla, Engblom kertoo.

Yleisimmin Suomen kaduilla käytössä olevaan 60 litran katuroskikseen verrattuna tyhjennykset vähenevät yli 95 prosenttia, samoin niiden hiilijalanjälki.

Helsingissä älyroska-astioiden tyhjennystä tullaan hallinnoimaan Lehtovuori Oy:n FinBinCare-ohjelmistolla.

Edit 2.10.2019 kello 8.00: Juttu päivitetty Eero Ojasen kommenteilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut