Myymättömät tontit: Pälkäne kuskaa tamperelaisia bussilla tutustumaan Roholan tontteihin – kunta tarjoaa ruuat ja juomatkin - Pirkanmaa - Aamulehti

Myymättömät tontit: Pälkäne kuskaa tamperelaisia bussilla tutustumaan Roholan tontteihin – kunta tarjoaa ruuat ja juomatkin

Lauantaina 25. toukokuuta voi heittäytyä tonttituristiksi: perillä pistaasipossua, pullakahvia ja paikkakunnan tuotteita.

Roholan asuinalueen kunnallistekniikan rakentaminen on osoittautunut oletettua hankalammaksi vaativan maaperän takia.

20.5.2019 6:30

Pälkäneen kunta järjestää lauantaina 25. toukokuuta mittavan markkinointi-iskun vauhdittaakseen rakenteilla olevan Roholan asuinalueen tonttikauppaa.

Kunta laittaa kiinni tuhansia euroja tonttipäivän markkinointiin, kuljetuksiin ja tarjoiluihin perillä.

Pälkäne on kohdistanut jo etukäteen Facebook-markkinointiaan 30–50-vuotiaisiin tamperelaisiin, jotka ovat kiinnostuneita asumisesta ja rakentamisesta.

– Olemme lähettäneet yli 1 700 perinteistä postikorttia potentiaalisille tamperelaisille omakotirakentajille, sanoo Pälkäneen elinkeinojohtaja Jaana Koivisto.

Pelkästään postikorttimainontaan kunta sijoitti 2 500 euroa, tilausbussiin mahtuu 50 ensimmäiseksi ilmoittautunutta ja perillä odottavat niin pullakahvit kuin paikallisen ravintolan pistaasipossu ja teriyaki-kanakin.

Osallistujille jaetaan myös pussillinen Pälkäne-tuotteita ja alennuskuponkeja sikäläisiin yrityksiin.

– Tonttipäivään on ilmoittautunut oikein hyvin ihmisiä ja henkilökohtainen postikortti on herättänyt kiinnostusta. Toivottavasti saadaan bussi täyteen, sanoo Pälkäneen elinkeinojohtaja Jaana Koivisto.

Yli 200 tontin asuinalue sijoittuu oikealla näkyvän valtatie 12:n ja Kostianvirran tuntumaan.

30 omakotitontista nyt kolme varausta

Vuosi sitten myyntiin asetetuista Roholan ensimmäisen vaiheen 30 tontista on nyt varattu kolme, joista yhdelle rakennetaan Mammuttikodin esittelytalo.

Noin 200 tonttia sisältävän uuden asuinalueen kunnallistekniikkaa rakennetaan Kostianvirran äärellä.

Maaperä on haasteellinen, joten kunta on joutunut osoittamaan lisärahoitusta kunnallistekniikan miljoonia maksavaan rakentamiseen.

Tontteja vielä 50 prosentin alennuksella

Kunnan tarjoamat ensimmäisen vaiheen 30 tonttia asetettiin myyntiin vuoden 2018 vappuna, mutta ne eivät lähteneet tekemään kauppaansa.

Lue myös:

Pälkäne suunnitteli komeaa omakotialuetta ja laittoi tontit myyntiin, mutta sitten tapahtui jotain yllättävää – syy saattaa löytyä maaperästä

Kunta joutui viime vuoden 2018 lopulla asettamaan paalutusta vaativat omakotitontit alennusmyyntiin niin, että marraskuun 2018 ja toukokuun lopun 2019 välisenä aikana tonttivaraushakemuksen tehneille tontti myydään takautuvasti 50 prosentin alennuksella.

Pälkäne markkinoi parhaillaan Roholan ensimmäisen vaiheen 30 tonttia. Tähän mennessä on tehty kolme varausta.

Tontti 13 000 eurolla – paalutus tuplaa hinnan

Roholan tonttien myyntihinnaksi on määritelty 20 euroa neliöltä.

Tonttien keskikoko on 1 300 neliötä, joten täydellä hinnalla tontin saisi peltoalueelta 26 000 eurolla.

Kunnan nyt käynnistämässä alennusmyynti-kampanjassa omakotitontin Pälkäneeltä saa 13 000 eurolla.

Lähes kaikki ykkösvaiheen tontit on paalutettava, joten se merkitsee rakentajalle 15 000–20 000 euron lisäkustannusta.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Sydän-Hämeen lehti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: