Sähkön varmuus paranee Kihniössä – yli viiden miljoonan euron investointi tulossa - Pirkanmaa - Aamulehti

Sähkön varmuus paranee Kihniössä – yli viiden miljoonan euron investointi tulossa

Pohjois-Parkanoon uusi sähköasema ja laaja sähköverkon saneeraus Kihniöön Virroille asti.

15.5.2019 22:34

Aamulehti, Kihniö

Aapeli-myrskyssä kovia kokeneet Kihniö ja Pohjois-Parkano saavat lisää varmuutta sähköjen toimimiseen. Leppäkosken Sähkö oy investoi kahdessa vuodessa yli 5 miljoonaa euroa verkkoalueensa pohjoisosaan.

Parkanon Kankarintielle valmistuu ensi kevääseen mennessä uusi sähköasema. Lisäksi Kihniössä ja Pohjois-Parkanossa yhtiö saneeraa sähköverkkoaan. Leppäkoskella on pohjoisalueillaan paljon metsäisiä johtolinjoja.

– Nyt rakennettavalta Kankarintien sähköasemalta rakennetaan suora kaapeliyhteys Kihniön keskustaan ja yhteyksiä mm. Kankarin ja Kuivasjärven suuntiin. Aseman ja uusien maakaapeliyhteyksien myötä mahdolliset sähköhäiriöt koskevat pienempiä alueita ja vianhoito nopeutuu, käyttöpäällikkö Jukka Rajala Leppäkoskelta kertoo.

– Suurin nyt saneerattava alue sisältää noin 70 km jakeluverkkoa ja yli 20 muuntamoa. Alue ulottuu Kihniössä Korhoskylästä Jokikylään ja Peltoperälle - osittain Virtain puolelle asti, suunnittelu- ja rakennuttamispäällikkö Mika Marttila toteaa.

– Urakoitsijan suunnittelijat liikkuvat maastossa kartoittaen johtoreittejä. He ovat lähiaikoina yhteydessä alueen maanomistajiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos