Talvi yllätti ihmisten lisäksi eläimet - Pirkanmaa - Aamulehti

Talvi yllätti ihmisten lisäksi eläimet – pelastuslaitokselle hälytyksiä vesille uskaltautuneista luontokappaleista

Lauantai-aamupäivän hätätilanteet ovat päättyneet onnellisesti.

Mustalahden satama Tampereella perjantaina. Vaikka paikoitellen järvissä voi olla jo jääkansi, sen päälle ei ole vielä asiaa ihmisillä eikä eläimillä.

9.11.2019 13:16 | Päivitetty 9.11.2019 13:19

Aamulehti

Aamulehti kertoi aiemmin lauantaina, että autoilijat olivat perjantai-iltana ja lauantain vastaisena yönä vaikeuksissa tien päällä. Syynä tähän oli lumi, jota oli satanut maahan talven merkiksi. Juuri kun autoilijat olivat totutelleet lumeen muutaman tunnin ajan, lumi sulikin pois liukastaen tienpinnat. Autoja löytyi ojista ympäri Pirkanmaata.

Mutta ei siinä kaikki, talven tulo on aiheuttanut ongelmia myös eläimille. Pirkanmaan pelastuslaitos on saanut lauantaina aamupäivän aikaa ilmoituksia vaikeuksissa olleista eläimistä.

Mänttä-Vilppulasta tuli ennen aamukymmentä hälytys jäällä olevasta koirasta.

– Paikalliset saivat pelastettua koiran jäältä veneellä. Pelastuslaitoksen yksikkö kääntyi takaisin, kertoo Tomi-Pekka Olkkonen Pirkanmaan pelastuslaitokselta.

Puoli 12 aikoihin toinen eläin oli pulassa Akaassa. Ysitien lähellä oli peura joutunut jäihin, ja ohi ajanut autoilija oli hälyttänyt apua. Pintapelastajat saivat lautan ja taljojen avulla peuran jään päälle.

– Se lähti saman tien karkuun, kun pääsi pystyyn, Olkkonen kertoo.

Apua myös ihmisille

Ulkopuolista apua vaatineita tilanteita on ollut lauantaina aamupäivällä myös ihmisillä.

Valkeakoskella Sointulan venesatamassa moottorivene uhkasi upota laituriin. Järvipelastajat kävivät pelastamassa tilanteen pumppaamalla.

Ylöjärveltä oli lisäksi tullut pelastuslaitoksen tietoon peräänajo, josta osapuolet selvisivät peltivaurioin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos