Sulava ensilumi aiheutti ulosajojen suman - Pirkanmaa - Aamulehti

Sulava ensilumi aiheutti ulosajojen suman – poliisi jakeli lukuisille tahallaan perää luistattaneille sakkoja

Tampereen Kalevassa auto osui suojatiellä jalankulkijaan.

Vielä perjantai-aamuna oli tavanomainen talvikeli. Lumen sulaessa illalla alkoivat ongelmat.

9.11.2019 11:07 | Päivitetty 9.11.2019 11:08

Aamulehti

Sulava ensilumi liukastutti tiet perjantai-iltana ja lauantain vastaisena yönä pahaan kuntoon. Autoja liukasteli ympäri Pirkanmaata teiden ulkopuolelle.

Sastamalassa tapahtui illalla kello 20 jälkeen kaksi ulosajoa. Kello 20.10 Ekojärventiellä Sastamalassa ajoi ulos Vesilahden suuntaan matkalla ollut pakettiauto. Kuljettaja menetti loskaisella tiellä ajoneuvonsa hallinnan, ja auto suistui tien oikeanpuoleiseen ojaan. Auto vaurioitui pohjasta ja keulasta. Henkilövahingoilta vältyttiin.

Kello 20.40 poliisi sai ilmoituksen ulosajosta Karkunkyläntiellä Sastamalassa. Poliisipartion tullessa paikalle ei paikalla oli enää ulosajettu henkilöauto, joka oli jätetty tapahtumapaikalle.

Ajoneuvolla oli ajettu Karkunkyläntietä Ellivuoren laskettelukeskuksen suunnasta kohti Pirkanmaantietä. Laskettelukeskuksen jälkeen olevassa jyrkähkössä ylämäessä ajoneuvo oli suistunut tien vasemmalle puolelle ojaan niin että auton peräosa oli jäänyt noin 1,5 metriä ajoradan puolelle.

Tapahtuma-aikaan oli pimeää, eikä tieosuus ollut valaistu. Ajo-olosuhteet olivat hankalat loskaisen ja osittain jäisen tienpinnan takia. Ulosajaneessa autossa oli kesärenkaat.

Poliisi tavoitti puhelimitse ajoneuvon kuljettajan, jota kehotettiin kiireellisesti järjestämään ajoneuvonsa pois tapahtumapaikalta. Tapahtunutta tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Auto osui jalankulkijaan suojatiellä Kalevassa

Kello 21.30 henkilöauto törmäsi jalankulkijaan Tampereella Vainiokadun ja Kalevan puistotien risteyksessä. Jalankulkija oli ylittänyt Kalevan puistotietä Vainiokadun risteyksessä olevaa suojatietä pitkin. Kalevan puistotietä etelän suunnasta tuli samaan aikaan henkilöauto, joka osui jalankulkijaan. Ajoneuvon kuljettaja ei ollut havainnut suojatiellä ollutta jalankulkijaa.

Ajoneuvon nopeus oli törmäyshetkellä ollut noin 40 km/h tunnissa. Ensihoitoyksikkö tarkisti jalankulkijan vammat. Tapahtumaa tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Kello 22.15 ajoi henkilöauto ulos tieltä Tampereella ysitiellä Linnainmaan kohdalla. Henkilöauto oli ajanut lähtenyt ohittamaan edellä ajanutta toista henkilöautoa, ja menettänyt ajoneuvonsa hallinnan. Auto ajautui tien oikeanpuolen ojanpenkkaan ja pyörähti renkaillaan ympäri. Ajoneuvo vaurioitui ulosajossa täysin. Henkilövahingoilta vältyttiin. Tapahtunutta tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Kello 23.11 poliisi pysäytti Tampereella Pinninkadulla henkilöauton, jota kuljetti ajo-oikeudeton noin 40-vuotias mies. Kuljettajalle suoritettu puhalluskoe antoi nollatuloksen, mutta huumepikatestin tulos oli positiivinen. Turvallisuustarkastuksen yhteydessä kuljettajan hallusta löytyi lääkkeitä ja epäiltyä huumausainetta. Kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, törkeästä huumausainerikoksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Kello 1.23 lauantain puolella tapahtui Valkeakoskella Toijalantiellä henkilöauton ulosajo. Kuljettaja menetti ajoneuvonsa hallinnan ajaessaan Toijalantietä kohti Valkeakoskea ja ajautui vastaantulevien kaistan yli tien vasemmalle puolelle ojaan. Henkilövahingoilta vältyttiin.

Poliisi palkitsi perän luistattajat sakoin

Osa niistäkin autoilijoista, jotka pysyivät tien puolella, halusivat ottaa ilon irti perän luistattamisen mahdollisuudesta. Sisä-Suomen poliisi ei katsonut toimintaa hyvällä, vaan partiot kirjoittivat autoilijoille sakkoja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Noin 20-vuotias mies luistatti autonsa perää Leppästensuonkadulla Tampereella. Poliisipartio oli havainnut, kuinka kyseinen kuljettaja oli useammassa risteyksessä ajanut perää luistattaen.

Nokialla Nuijamiestentiellä sijaitsevan marketin pysäköintialueella noin 19-vuotias nainen kuljetti henkilöautoa luisuttaen sitä käsijarrulla. Samaisella pysäköintialueella oli muita ajoneuvoja ja osa niistä oli liikkeellä.

Tampereella Uudenkylänkadulla noin 23-vuotias mies kuljetti henkilöautoa luisuttaen sitä ajoradalla sekä jäähallin pihassa. Tiellä ja jäähallin pihassa oli samaan aikaan muuta liikennettä.

Keuruulla Yliahontiellä noin 21-vuotias mies luistatti autoaan tien puolelta toiselle. Kyydissään hänellä oli kaksi matkustajaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos