Kortiton poika lainasi kaverin mönkijää ja törmäsi kolmeen mopoautoon - Pirkanmaa - Aamulehti

Kortiton poika lainasi kaverin mönkijää ja törmäsi kolmeen mopoautoon – keskiviikkona oli useita onnettomuuksia liikenteessä

Räntäsade ja sään lauhtuminen nollan pintaan ovat liukastuttaneet teitä Pirkanmaalla. Liikenteen hidastuminen on aiheuttanut Tampereen Rantatunnelin sulkeutumisen useasti. Erilaisia törmäyksiä sattui pitkin iltapäivää ja iltaa.

Rantatunnelille länttä kohti menevillä kaistoilla oli pitkät jonot keskiviikkona. Tunneli meni useasti kiinni, kun ajonopeudet laskivat valtatiellä 12 ja liikennevalojen välityskyky heikkeni. Kuva on Petsamon kohdalta puoli viiden aikaan iltapäivällä.

5.2.2020 15:48 | Päivitetty 5.2.2020 21:37

Aamulehti

Kello 20.42: Pelastuslaitos sai hälytyksen tieliikenneonnettomuudesta Kangasalla Lentolan teollisuusalueella. Nuorisoporukka oli kokoontunut ja yksi oli lainannut isokokoista mönkijäänsä kortittomalle pojalle. Mönkijä ei pysynyt nuoren kuskin hallinnassa ja hän törmäsi kolmeen mopoautoon. Kaikki ajoneuvot kärsivät vaurioita.

–  Kuljettaja selvisi pintanaarmuilla. enemmänkin vammat olivat henkistä laatua, kuvaili Iiro Wennberg pelastuslaitokselta.

Tapahtumaa selvittämässä olivat illalla myös poliisit. Pelastuslaitoksen tehtäväksi jäi lähinnä lasinsirujen keruu, Wennberg sanoo.

– Vanhemmat voisivat keskustella nuorten kanssa säännöistä, ettei esimerkiksi ajoneuvoa lainattaisi sellaiselle, jolla ei ole korttia, hän sanoo.

Kello 18.58: Valtatiellä 12 Sastamalan Kiikassa armeijavärinen, raskaampi ajoneuvo ajautui osittain tieltä penkereelle. Pelastuslaitokselle siitä ei ole ollut tehtävää. Tieliikennekeskuksen tiedotteen mukaan tie on kuitenkin suljettu liikenteeltä lyhyen aikaa. Iltakahdeksalta tilanne oli ohi.

Kello 18.34: Tampereen Teiskontiellä sattui kahden henkilöauton välinen peräänajo.

Pelastuslaitoksen mukaan onnettomuudesta ei aiheutunut henkilövahinkoja. Ilmoitus tapahtuneesta tuli kello 17.44.

Kello 17.16: Pirkanmaan yli kulkeneet hajanaiset lumisateet ja nollan tuntumaan noussut lämpötila ovat tehneet teiden pinnoista liukkaita. Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Pyry Poutanen kertoo sateiden haitanneen paikoin myös näkyvyyttä.

Kello 17 jälkeen enimmät sateet ovat Poutasen mukaan kulkeneet jo Pirkanmaan ylitse. Hajanaisia lumisateita voi kuitenkin ripotella vielä pitkin iltaa.

– Lämpötilat ovat nyt todella vaihtelevia. Ensi yönä pakkasta on Tampereen seudulla ainakin muutamia asteita, paikoin voidaan mennä jopa yli 10 miinusasteen.

Kello 17.04: Mönkijä ja henkilöauto kolaroivat Pirkkalassa Nuijamiehentien ja Perkiöntien risteyksessä. Pirkanmaan pelastuslaitoksen mukaan törmäyksestä ei aiheutunut henkilövahinkoja.

Ilmoitus tapahtuneesta tuli kello 15.47.

Kelikamera näytti tällaista näkymää keskiviikkona kello 16.19 Helsingin moottoritiellä Sääksjärven kohdalla.

Kello 16.38: Kolmostiellä eli Helsingin moottoritiellä on sattunut liikenneonnettomuus. Paikka on Sääksjärven ja Särkijärven liittymän välillä Tampereella.

Ilmoittajan mukaan henkilöauto olisi pyörähtänyt tiellä muutaman kerran. Pelastuslaitos ei kuitenkaan löytänyt tapahtumapaikalta ajoneuvoa.

Sää muuttui iltapäivällä haastavaksi. Taivaalta tuli lunta ja räntää.

Kello 15.02: Ilmeisesti kuljetuksessa olleen muuntajan kaatuminen aiheutti öljyvuodon Orivedellä tiellä 58, kerrotaan Pirkanmaan pelastuslaitokselta. Hälytys tuli keskiviikkona kello 15 jälkeen.

Kaatumispaikka oli Mäntäntien pohjoinen kiertoliittymä. Öljyn siivouksen takia liittymä piti sulkea liikenteeltä.

Onnettomuuspaikan pelastus- ja raivaustyöt kestivät yli kaksi tuntia. Kiertotie oli Oripohjantien kautta.

Tieliikennekeskus tiedotti kello 17.25, että tilanne on ohi ja liikenne sujuu jälleen.

Juttua korjattu 5.2.2020 kello 17.35: Muutettu kelikamerakuvien kuvaajatiedot oikeaan muotoon Traffic Management Finland.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos