Video: Susi seikkaili Ikaalisten keskustassa ja ihmisten takapihoilla – poliisille useita ilmoituksia - Pirkanmaa - Aamulehti

Video: Susi seikkaili Ikaalisten keskustassa ja ihmisten takapihoilla – poliisille useita ilmoituksia

Mikael Päiväniemi onnistui kuvaamaan, kun susi jolkotteli Ikaalisten keskustan lähellä. Se yritti ylittää kolmostien lähellä paloasemaa.

11.2.2020 13:57

Aamulehti

Susi seikkaili tiistaina puolilta päivin pitkin Ikaalisten keskustaa. Ilmeisen hyväkuntoisesta eläimestä oli useita näköhavaintoja. Hukka jolkotteli muun muassa Sallamari Laakson läheltä Ikaalisten terveyskeskuksen takana ja oli sitä ennen nähty Kyrösjärven rannassa Kiviniemen asuntoalueella.

Sisä-Suomen poliisi sai useita ilmoituksia sudesta hätäkeskuksen kautta.

Videolle tallentui, kun susi yritti kolmostien länsipuolelle Patrakan mäen alla, lähellä paloasemaa:

Täysin suunnista harhautunut susi lähti noin kello 11.30 terveyskeskuksen takaa suunnistamaan kohti kolmostietä, kiersi Läykkälänlahdella asuntoalueen Kyrösjärven rantapusikkoa pitkin ja kävi myös pihoissa etsiessään väylää ennen kauppakeskus Komppia. Esimerkiksi Teljonkadulla susi loikki monen talon takapihalla.

Lopulta susi pääsi puikahtamaan Nesteen huoltoaseman lähelle, jossa kännykkäkamerat tallensivat eläimen monesta paikasta. Sisarensa Sallamari Laakson hälyttämä Mikael Päiväniemi päätti lähteä katsomaan, mihin eläin oli ehtinyt.

Päiväniemi tallensi harmaaturkin videolle Patrakanmäen alla, paloasemalle vievän tien liittymässä. Susi yritti kolmostien yli, mutta ei päässyt riista-aidan takia.

Autosta videoitu susi lähti Päiväniemen mukaan loikkimaan katsastusasemaa ja Ikaalisten taajamaa kohti ja sieltä Sarkkilanjärven suuntaan Vanhaa Tampereentietä seuraillen. Todennäköisesti peto oli erehtynyt kolmostien väärälle puolelle Sikurin liittymän kohdalta, jossa riista-aidassa on aukko.

Samaisesta yksilöstä on ollut viime syksynä ja tänä talvena useita havaintoja kolmostien länsipuolella. Yksinäisellä sudella on ollut huomattavan hyvin ruokaa runsaan kauriskannan ansiosta.

Juttua editoitu kello 15.36,

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos