Nuoriso häiriköi Lempäälän kesäteatterilla Hakkarissa - Pirkanmaa - Aamulehti

Toistuvaa häiriköintiä ja ilkivaltaa kesäteatterissa Lempäälässä – näyttämölle heitelty esineitä, ikkunoita rikottu

Teatteria pyörittävän Lempäälän nuorisoseuran sihteeri Arja Liikanen toivoo, että vanhemmat juttelisivat nortensa kanssa, jos tietävät heidän viettävän aikaansa kartanon puistossa.

Hakkarin kartanon puisto on kesällä suosittu oleskelupaikka, jossa myös nuoriso viihtyy.

5.8.2019 17:44

Aamulehti

Nuorison meno on tänä kesänä riistäytynyt käsistä Villa Hakkarin puistossa Lempäälässä.

Kuokkalankosken varrella aikaansa viettävät nuoret ovat häirinneet kesäteatteriesityksiä muun muassa heittelemällä esineitä näyttämölle kesken esityksen.

Kesäteatteria pyörittää Lempäälän nuorisoseura.

– Esityksiä on häiritty toistuvasti pärisyttämällä mopoja sekä tahallisella meluamisella ja huutelulla. Tämä on jatkunut huomautuksista huolimatta, seuran sihteeri Arja Liikanen kertoo.

Liikasen mukaan näyttämölle on heitelty näytöksen aikana omenanraakileita ja juomakanistereita kulissien takaa. Takatiloista on myös kadonnut teatteriväen pikkuesineitä.

– Lisäksi viime keskiviikon näytöksen jälkeen, ehkä torstaina, oli käyty rikkomassa kartanon saunarakennuksen loputkin ikkunat ja yritetty polttaa nuotiota kahvioteltan pöydällä.

Valtaosa nuorista fiksuja

Valtaosa nuorista on Liikasen mukaan fiksuja, eikä yhteiselossa ole aiempina kesinä ollut ongelmia.

– Kartanon puisto on kesällä kiva paikka, ja siellä viettää aikaansa useampikin nuorisoporukka. Suurimman osan kanssa yhteiselomme toimii hyvin.

Tänä kesänä mukaan on kuitenkin tullut uusi nuorempi, vähän toisella kymmenellä oleva sukupolvi, jolla käyttäytymissäännöt ja järki ovat vielä hukassa.

– Tyhmyys ja ajattelemattomuus tiivistyvät joukossa. Muutama kuumakalle saa villittyä koko porukan.

Liikanen toivoo, että vanhemmat juttelisivat nuortensa kanssa, jos tietävät heidän viettävän aikaansa Kuokkalankosken alueella ja kartanon puistossa.

– Olemme harkinneet myös poliisille soittamista. Meillä on valokuvia häiritsijöistä, jotka tarvittaessa toimitamme viranomaisille. Toivomme, ettei tarvitsisi.

Lempäälän nuorisoseuran kesäteatteri on toiminut Hakkarissa vuodesta 1996. Tämän kesän näytelmänä on Vankikuljetus 86, jonka viimeinen esitys on tiistaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos