Kaksi röyhkeää varasjoukkoa tehtaili murtoja Lempäälän Marjamäen yritysalueella - Pirkanmaa - Aamulehti

Kaksi röyhkeää varasjoukkoa tehtaili murtoja Lempäälän Marjamäen yritysalueella – 15 murron sarjasta epäiltyinä kaksi eri porukkaa

Metallivarkauksiin keskittynyt porukka oli jo asiasta käräjillä lokakuun lopulla. Autovarkauksista epäiltyjä on kaksi.

13.11.2019 10:07

Aamulehti

Lempäälän Marjamäen yritysalueella on käynyt murtovarkaita toistuvasti heinäkuusta lähtien. Rikosaallon takana on kaksi eri rikosjoukkiota, kertoo rikoskomisario Antti Uusipaikka Valkeakosken poliisista.

15 murron sarjasta kertoi ensin Lempäälän–Vesilahden Sanomat.

Marjamäen metallivarkauksista kiinniotetuista kuudesta henkilöstä vangittiin neljä.

– Ulkomailta tullut metallivarkauksiin keskittynyt porukka oli jo asiasta käräjillä lokakuun lopulla. Sen jälkeen on ollut useita pienkoneiden ja autojen varkauksia ja -yrityksiä, joista on epäiltynä kaksi poliisin ennestään tuntemaa lähiseudun kaveria.

Anastettu BMW päätyi heti ojaan

Viimeisimmässä autovarkaudessa vorot vievät Marjamäen autoliikkeestä BMW:n. Kuski oli kuitenkin poliisin tutkimusten perusteella niin päihtynyt, että auto päätyi nopeasti lähiojaan. Varas oli paennut lyhyen ajomatkansa jälkeen paikalta.

Autovarkauksista Valkeakosken poliisi epäilee kahta tuttua tekijää. Murtoja oli tehty myös pienkoneliikkeisiin.

Varasporukka toimi röyhkeästi. Kun poliisi sai hälytyksen murrosta ja saapui paikalle, varkaat siirtyivät lähelle toiseen liikkeeseen.

– Röyhkeää toimintaa, mutta ei kovin järkevää eikä tietoista. Vaikutti siltä, että epäillyt olivat vahvasti päihtyneitä.

Teollisuuskiinteistöjen hyvät kamerat auttoivat poliisin esitutkintaa huomattavasti. Poliisi jatkaa murtojen tutkimuksia ja epäiltyjen kuulusteluja.

– Olemme saaneet epäiltyjä kiinni aika hyvällä prosentilla. Eivätköhän varkaat ymmärrä jo siirtyä sellaisille alueille, joilla on pienempi riski kiinnijäämiseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos