Terveyskeskuksiin halutaan enemmän yleislääketieteen erikoislääkäreitä - Pirkanmaa - Aamulehti

Lisää erikoislääkäreitä terveyskeskuksiin ja apua laboratoriokäynteihin – Näin Pirkanmaan terveydenhuoltoa halutaan parantaa

Pirkanmaalla halutaan kasvattaa terveyskeskusten erikoislääkäreiden määrää. Tilannetta hankaloittaa se, että opiskelevat ikäluokat pienenevät ja neljän vuoden aikana Pirkanmaan alueen erikoislääkäreistä eläköityy lähes joka kymmenes.

Riitta Siskonen (vas.) ja Anna Seppä työskentelevät Kangasalan kolmen lääkärin Ruutanan terveysasemalla. Siskonen on kokenut yleislääketieteen erikoislääkäri ja Seppä on erikoistumassa niin ikään yleislääketieteeseen.

3.6.2020 6:04

Aamulehti

Valmisteilla olevassa Pirkanmaan sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelmassa esitetään yleislääketieteen erikoislääkäreiden osuuden lisäämistä aina 60–70 prosenttiin asti.

Tällä hetkellä monessa Pirkanmaan terveyskeskuksessa yleislääketieteen erikoislääkäreiden määrä on alle 40 prosenttia, kun valtakunnallisesti luku on noin 25 prosenttia.

Yleislääketieteen erikoislääkärit

Yleislääketieteen erikoislääkärit hallitsevat laajoja kokonaisuuksia, mutta eivät hallitse yksityiskohtaisesti tauteja tai elinjärjestelmiä.

Yleislääketieteen erikoislääkärillä on lääketieteen lisensiaatin tutkinnon lisäksi yleislääketieteen erikoisoikeudet.

Koulutusohjelman pituus on kuusi vuotta, johon sisältyy harjoitteluita terveyskeskuksessa.

Yleislääketieteen lääkäreitä on Suomessa 1760 (2015).

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut