Ilmailualan toimijat ajavat Suomea ilmailuopin kärkimaaksi - Pirkanmaa - Aamulehti

Ilmailualan toimijat ajavat Suomea ja erityisesti Pirkanmaata ilmailuopin kärkimaaksi – Turkish Airlinesin lentäjien koulutus alkaa Tampere-Pirkkalassa vielä tänä vuonna

Useat Suomen ilmailualan osaajat, joiden joukossa on lukuisia pirkanmaalaisia toimijoita, ovat perustaneet AiRRhow-nimeä kantavan kumppanuusverkoston.

Finavia investoi Tampere-Pirkkalan asematason laajentamiseen ja kiitotien uudistamiseen 15 miljoonaa euroa vuonna 2018.­

31.10.2019 9:34

Aamulehti

Verkoston tavoitteena on kehittää koulutusta ilmailuun ja liikkumiseen, sekä kehittää niiden hallintaan liittyviä vientituotteita.

Allianssiverkoston myötä Tampereen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu käynnistävät Suomen ensimmäistä ilmailualan korkeakoulutukseen liittyvää koulutusvientihanketta, jossa maksullista koulutusta tarjotaan Suomen ja Euroopan ulkopuolelta tuleville opiskelijoille.

– Allianssi rakentaa yhdessä ratkaisuja ja kouluttaa huippuosaajia, jotka tekevät ilmailusta sujuvan, ekologisen ja turvallisen osan tulevaisuuden liikkumista, sanoo Tampereen yliopiston Industry professor Mika Grundström.

AiRRhow-ilmailuallianssi

Pirkanmaan liitto

Business Tampere

Pirkkalan kunta

Tampereen yliopisto

Tampereen ammattikorkeakoulu

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu

Finavia Oyj

Patria Pilot Training oy

Sitowise oy

Insta ILS oy

ANS Finland

FinnHEMS oy

Tampereen kaupunki

Tampereen kauppakamari

Satakunnan lennosto

Tavoitteena koulutusviennin pilotin aloittaminen

Ensimmäiset AiRRhow-hankkeet käynnistyvät vielä kuluvan aikana, kun Patria Pilot Training aloittaa lentäjäkoulutuksen Turkish Airlinesille. Tämän lisäksi allianssi neuvottelee parhaillaan siviili-ilmailun osaamiskeskuksen perustamisesta Namibiaan.

Allianssin ilmailualan koulutus pyritään aloittamaan muutaman vuoden sisällä ja lentäjäkoulutukseen integroitujen opintojen tarjoaminen pyritään aloittamaan vuoteen 2025 mennessä.

Tavoitteena on, että Patria Pilot Trainingin ja korkeakoulujen yhteistyö alkaisi vuonna 2020 yhteisesti toteutettavana maksullisena koulutuksena, jonka kautta opiskelijat voisivat suorittaa opintoja Tampereen yliopistossa ja Tampereen ammattikorkeakoulussa.

– Yliopistotasoinen ja tiiviisti yritysten kanssa yhteistyössä toteuttava laaja ilmailualan koulutus on maailmalla harvinaisuus, vaikka sille on selkeästi kysyntää. Tämä on kilpailuvalttimme, kommentoi Tampereen yliopiston uusi lentotekniikan Industry professor Stephen Wright.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?