Vuosi 2019 oli Pirkanmaan teillä kaikkien aikojen turvallisin - Pirkanmaa - Aamulehti

Pirkanmaan teillä oli vuonna 2019 ennätyksellisen turvallista – tänään tiet ovat poikkeuksellisen hiljaisia

Vuoden 2019 liikenneturvallisuustilanne oli Pirkanmaalla parempi kuin vielä koskaan, kertoo Pirkanmaan ely-keskus. Liikkumisrajoitteiden sävyttämä alkuvuosi pienentänee onnettomuusriskiä entisestään.

Torstai 19.3.2020. Tältä näytti neljän ruuhka Paasikiventiellä Lielahtea kohti kello 16.02. Tampereen tieliikennelaitoksen mukaan Pirkanmaan maanteiden liikenne oli tyrehtynyt lähes kolmanneksella.

27.3.2020 17:30

Aamulehti

Viime vuosi oli Pirkanmaan liikennetilastojen kaikkien aikojen paras, sillä tieliikenneonnettomuuksissa kuolleiden määrä jäi ensimmäistä kertaa alle vähentämistavoitteiden.

Suomen tieliikenteessä kuoli vuonna 2019 ennakkotietojen mukaan 205 henkilöä. Liikenteen määrä on kasvanut maakunnan maanteillä 2010–2019 noin 11,9 prosenttia.

Teillä on kuitenkin rauhallista tällä hetkellä, sillä koronavirustilanteen vuoksi Pirkanmaan maanteiden liikenne väheni eilen noin 28 prosenttia normaaliin viikon 10 arkipäivien keskiarvoon verrattuna.

Perjantai-iltapäivällä liikenne oli myös Tampereen ja Helsingin välillä rauhallista, vaikka Uudenmaan eristäminen muusta Suomesta etenee tänään pikavauhdilla.

Uusimaa eristetään tänään pikavauhdilla – tartuntojen määrä lähestyy Suomessa tuhannen rajaa

Nuorten onnettomuuksia 17 prosenttia

Poikkeuksen viime vuoden valoisaan onnettomuustilastoon tekevät maanteiden loukkaantumiset, joiden määrä on yli kaksinkertainen vuoden 2019 tavoitetasoon verrattuna.

Tavallisimpia henkilövahinkoon johtaneita onnettomuuksia Pirkanmaan taajamissa olivat polkupyöräilijöiden ja jalankulkijoiden onnettomuudet. Niiden osuus kaikista onnettomuuksista oli noin puolet.

Taajamien ulkopuolella suurin osa kuolemaan johtaneista onnettomuuksista syntyi kolareissa.

Nuorten osuus kuolleista ja loukkaantuneista on muita ikäryhmiä suurempi. 15–19-vuotiaiden osuus on noin viisi prosenttia Suomen väestöstä, mutta esimerkiksi Pirkanmaalla he olivat osallisina 17 prosentissa henkilövahingoista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos