Kangasalla vietetään kevätjuhlaa poikkeuksellisella tavalla – kävimme katsomassa, kuinka tuhannet päiväkoti-ikäiset ja heidän vanhempansa juhlivat suunnistaen - Pirkanmaa - Aamulehti

Kangasalla vietetään kevätjuhlaa poikkeuksellisella tavalla – kävimme katsomassa, kuinka tuhannet päiväkoti-ikäiset ja heidän vanhempansa juhlivat suunnistaen

Pikkolan koulun piha täyttyi tarhaikäisistä suunnistajista ja heidän vanhemmistaan keskiviikkona, kun sadat perheet juhlivat uudenlaista kevätjuhlaa Kangasalla.

Näin Outi ja Aino Arvola juoksivat Mini-Jukolassa leimausratasuunnistuksessa. Outi Arvola kertoo suunnistaneensa nuoruudessa, ja että tunnelma tyttären suunnistaessa oli nostalginen. Perhe on menossa katsomaan myös Jukolan viestiä.

9.5.2019 7:57

Aamulehti

Kangasalla korvataan tänä vuonna päiväkotien kevätjuhlat Mini-Jukola-suunnistustapahtumalla.

Kaupungin järjestämään tapahtumaan odotetaan noin 3 000 osallistujaa kolmen päivän aikana. Tapahtuma alkoi tiistaina ja keskiviikkona ja jatkuu vielä tänään torstaina, jolloin tapahtumaan odotetaan suurin määrä perheitä.

Tapahtumaan osallistuvat perheet kuuluvat Kangasalan varhaiskasvatuksen piiriin. Eri yksiköt osallistuvat tapahtumaan eri päivinä.

Jenni Ruusunen ja Jami Kätkytniemi etsivät rasteja labyrinttisuunnistuksessa.

Tapahtuman järjestelyihin osallistuu koko Kangasalan kaupungin varhaiskasvatuksen henkilökunta eli noin 330 työntekijää.

Päiväkodissa työskentelevä Niina Kettunen-Niemi kertoo saaneensa runsaasti positiivista palautetta tapahtumasta lapsilta.

– Yksi ihana palaute oli kun 5-vuotias tyttö sanoi aamulla päiväkodissa, että oli aivan mahtavat juhlat, kertoo Niina Kettunen-Niemi.

Pikkolan koulun ympäristöön on rakennettu suunnistushenkisiä rasteja, joihin osallistumalla perheet keräävät yhdessä leimoja leimapasseihin.

Rasteja ovat labyrinttisuunnistus, leimausratasuunnistus, karttapalapelisuunnistus ja valokuvasuunnistus. Perheille on järjestetty tapahtumaan välipalatarjoilu.

Rastien suorittamisesta ei jaeta palkintoja. Perheet saavat tapahtumasta leimakortit muistoksi ja voivat osallistua Visit Kangasalan teltalla arvontaan, josta voi voittaa Kangasalan uimahallin palkintoja.

Kangasalla kesäkuussa järjestettävä Jukolan viesti on tapahtumassa yhteistyökumppanin

Nina Virola, Timo Virola ja Viljami Virola, 4, ratkaisivat karttapalapelisuunnistuksen tehtävää.

Jenni Ruusunen ja Jami Kätkytniemi etsivät rasteja Mini-Jukolan labyrinttisuunnistuksessa. Ruusunen pitää Mini-Jukolaa hyvänä vaihtoehtona perinteisille päiväkotien kevätjuhlille.

Nooa Ahola esitteli suoritusmerkkiään isänsä Samin kanssa.

Jaska Pälmä, Fiona Pälmä, 7, ja Natalie Pälmä, 6, Mini-Jukolan labyrinttisuunnistuksessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut