Hammashoitokokeilu Tampere - Pirkanmaa - Aamulehti

Lähes 5 000 asiakkaan suun terveydenhoidon kokeilu loppuu syyskuussa Tampereen seudulla – palaavat kuntien asiakkaiksi

Sosiaali- ja terveysministeriön rahoittama Tampereen valinnanvapauskokeilu päättyy ensi syksynä.

Lähes 5 000 ihmistä on voinut valita hammashoidon tuottajan Tampereella.

10.4.2019 10:11 | Päivitetty 10.4.2019 10:21

Suun terveydenhuollon kokeilussa mukana olevat asiakkaat voivat käyttää valitsemansa palveluntuottajan palveluja 15.9.2019 saakka. Sen jälkeen he siirtyvät takaisin oman asuinkuntansa kunnallisen suun terveydenhuollon asiakkaiksi. Kokeilussa on mukana yhteensä lähes 5 000 asukasta Nokialta, Orivedeltä, Pirkkalasta, Tampereelta, Valkeakoskelta ja Vesilahdelta.

Tampereen terveysasemapalvelujen valinnanvapauskokeilun asiakkaat voivat käyttää valitsemansa palveluntuottajan palveluja 30.9.2019 saakka. Kokeilussa on mukana noin 2 700 tamperelaista. Kokeilualueen asukkaat voivat valita 31.5.2019 saakka terveysasemapalvelujensa tuottajaksi jonkin neljästä kokeilussa mukana olevasta yksityisestä palveluntuottajasta.

Lue myös: Tampereen hammashoidon valinnanvapauskokeiluun otetaan taas uusia asiakkaita, mutta sitä moititaan epätasa-arvoiseksi – "Moni on täysin ulkona näistä kokeiluista"

Kesäkuun alusta lähtien kokeiluun ei oteta uusia asiakkaita. 1.10.2019 alkaen kokeilun asiakkaat siirtyvät kaupungin omien tai ostopalveluterveysasemien asiakkaiksi.

Molempien kokeilujen päättymisestä tiedotetaan tarkemmin kevään ja kesän aikana Tampereen kaupungin verkkosivuilla osoitteessa www.tampere.fi/valinnanvapaus. Kaupunki myös lähettää kokeilussa mukana oleville asiakkaille kesäkuun aikana kirjeen, jossa on tarkemmat ohjeet siirtymisestä takaisin kunnan terveysaseman tai hammashoitolan asiakkaaksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos