Foum-autopesulan toiminta käynnistyi - tulipalo viivästytti kahdella kuukaudella - Pirkanmaa - Aamulehti

Pirkkalalaisyrityksen suunnitelma sadasta autopesulasta ei kariutunut ensimmäisen hallin rajuun tulipaloon – Lempäälässä tehdään jo maatöitä toista pesulaa varten

Foum-autopesula on nyt toiminnassa Tampereen Villilässä. Seuraava autopesula nousee Lempäälään, jossa tehdään jo maatöitä.

Ensimmäinen Foum-autopesula on nyt toiminnassa Tampereen Villilässä.­

31.1. 19:52 | Päivitetty 1.2. 11:11

Aamulehti

Autopesulan toiminta käynnistyi epäonnisen alun jälkeen Tampereen Villilässä. Foum-autopesulassa tehtiin lopputarkastus tiistaina, ja testipesujen jälkeen torstaina ensimmäiset asiakkaat ajoivat autonsa pesulle.

Innowash oy:n toimitusjohtaja Tuomo Huhtanen on tyytyväinen siihen, miten nopeasti autopesula saatiin takaiskusta huolimatta käyttöön.

Autopesulan piti alunperin aueta jo marraskuun lopussa, mutta raju tulipalo tuhosi ensimmäisen pesuhallin vain viikko ennen avajaisia.

Lue lisää:Uusi autopesula paloi liekehtien Tampereella, avajaisia oli tarkoitus viettää tulevana viikonloppuna – Videolla liekit näkyivät moottoritielle asti

Palanut pesuhalli piti purkaa perustuksia myöten, mutta lopulta tulipalo viivästytti toiminnan käynnistymistä vain parilla kuukaudella. Tästä ajasta yli kuukausi kului palon syttymissyyn tutkintaan. Syttymissyyksi selvisi sähköasennuksessa tehdyt virheet.

– Nyt pesula on auki ja homma pelittää. Virallisia avajaisia vietetään parin viikon päästä, 16. helmikuuta, Huhtanen sanoo.

Innowash oy

Perustettu Pirkkalassa vuonna 2018.

Omistajat Petri Laakso ja Innorent Production oy.

Rekisteröityi lokakuussa vaihtoehtorahaston hoitajaksi.

Rahaston tavoitteena rakentaa 100 Foum-autopesulan ketju Suomeen ja Ruotsiin.

Innowash toimii Foumin operaattorina.

Pirkkalalainen emoyhtiö Innorent Production oy on perustettu 2016.

Omistajina Tuomo Huhtanen, Markus Niemi ja Ari Petäjistö.

Yhtiö valmistaa mooduulirakenteisia autonpesuhalleja.

Ensimmäinen pesula

Villilän autopesula on Innowash Oy:n ensimmäinen toiminnassa oleva kohde. Kevään aikana aukeaa toinenkin pesula Pirkanmaalla. Maatyöt ovat jo käynnissä Lempäälässä.

Realparkin yhteyteen maaliskuun loppuun mennessä aukeava pesula on Tuomo Huhtasen mukaan ensimmäinen Lidl-kumppanuuden kohde.

– Tarkoitus on, että autopesuloita on jatkossakin Lidlin myymälöiden yhteydessä.

Huhtanen uskoo, että Villilän autopesulan avajaisiin mennessä asiakkaat ottaneet uuden autopesulan omakseen. Ajankohta uuden autopesulan avaamiselle on Huhtasen mukaan otollinen, sillä kevät ja syksy ovat tärkeät sesongit autopesuloissa.

Pesuhallit Pirkanmaalla ovat vasta alkua. Pirkkalalaisen Innowash Oy:n tavoitteena on rakentaa Suomeen ja Ruotsiin sata Foum-brändin alla toimivaa pesulaa vuoden 2025 loppuun mennessä.

Täydennys 1.2.2020 kello 11.10: Jutun faktaan on lisätty tieto yrityksen omistajista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?