Lempäälä: Vuoden 2021 budjetti 1,5 miljoonaa euroa alijäämäinen - Pirkanmaa - Aamulehti

Lempäälä-talo parantaa kunnan asiakaspalveluita ensi vuonna

Vuoden 2021 talousarvioesitys on 1,5 miljoonaa euroa alijäämäinen. Lainamäärä nousee liki 4 000 euroon asukasta kohti.

Lempäälän kunnanjohtaja Heidi Rämö kertoo vuonna 2021 avautuvasta ympärivuorokautisesta palvelusta.­

30.10.2020 9:58

Aamulehti

Lempäälä-talo ja uusi pääkirjasto avataan vuoden 2021 alussa. Samaan yhteyteen avautuvat myös hyvinvointikioski ja palvelukäytävä.

– Kuluneen vuoden koronatilanteesta johtuen haluamme erityisesti panostaa monipuolisiin sosiaali- ja terveyspalveluihin sekä laajentaa aukioloaikoja entisestään, toteaa Lempäälän kunnanjohtaja Heidi Rämö kunnan tiedotteessa.

Lempäälän kunnanhallitus käsittelee ensi maanantaina kunnanjohtajan esitystä vuoden 2021 talousarvioksi ja vuosien 2021–2023 taloussuunnitelmaksi.

Talousarvioesitys on 1,5 miljoonaa euroa alijäämäinen. Budjetissa on kasvua vuoteen 2020 nähden 1,6 prosenttia.

Uusi vuosi tuo uusia tiloja ja yhteistyötä

Lempäälä-talossa sijaitseva palvelukäytävä avaa vuoden alusta 2021 ovensa ympärivuorokautiseen palveluun.

– Tarjoamme palvelua 24/7 joko kasvokkain tai sähköisesti. Henkilökohtaista palvelua on saatavilla palvelukäytävän aukioloaikoina kello 9–19. Myös uusi pääkirjasto sijaitsee Lempäälä-talossa.

Uusi palvelukäytävä ei ole vain asiakaspalvelupiste, vaan samassa tilassa sijaitsee myös muiden julkisten toimijoiden, kuten Kelan palveluita.

Osana Hiilineutraali kunta -tavoitteita vuoden 2021 aikana Lempäälä panostaa kuntalaisille annettavaan energianeuvontaan. Yleisötilaisuuksia sekä neuvontaa järjestetään omakotiyhdistyksille ja taloyhtiöille.

Kanavan koulun toiminta käynnistyy

Lempäälän kolmannen yläkoulun, Kanavan koulun toiminta käynnistyy ja keskustan kehittäminen jatkuu. Kunta varautuu myös vanhojen kunnan virastotalojen purkamiseen.

Lempäälän tuloveroprosentti säilyy entisellään 20,5:ssä, vuosikate pienenee ja on 8,7 miljoonaa euroa, nettoinvestoinnit ovat 14,5 miljoonaa euroa ja lainamäärä asukasta kohti kasvaa 3 994 euroon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?