Tyttö kuoli hevosen potkuun viikonloppuna Pirkanmaalla - Pirkanmaa - Aamulehti

Tyttö kuoli hevosen potkuun viikonloppuna Pirkanmaalla – tapaturma hyvin harvinainen

Suomen Ratsastajainliiton mukaan vastaavia onnettomuuksia sattuu noin yksi vuodessa.

11.6.2019 12:37 | Päivitetty 11.6.2019 16:36

Aamulehti

Kouluikäinen tyttö kuoli viikonloppuna hevosen potkuun Pirkanmaalla. Rikoskomisario Pauli Pitkäkoski Sisä-Suomen poliisista vahvisti tiedon Aamulehdelle tiistaina. Poliisi selvittää tapausta kuolinsyyntutkintana.

Aamulehden saamien tietojen mukaan onnettomuus sattui Ylöjärvellä ja kyse on onnettomuudesta. Turma on järkyttänyt lähialueen hevosyhteisöä.

Myös Suomen Ratsastajainliitto on saanut tiedon nuoren kouluikäisen tytön menehtymisestä hevosen potkun seurauksena, kertoo liiton virkaa tekevä toimitusjohtaja ja urheilun kehittämispäällikkö Jukka Koivisto.

– Olemme aikamoisen surun ja järkytyksen tilassa, etenkin omaiset ja läheiset. Me koitamme täältä antaa tukeamme, jos vain mahdollista, Koivisto sanoo.

Onnettomuus tapahtui kotitallilla

Aamulehden saamien tietojen mukaan hevonen oli vapaana laitumella. Koivisto kertoo, että turma tapahtui kotioloissa yksityisellä kotitallilla, eikä kyseessä ollut ratsastuskoulu tai kilpailutilanne. Koiviston käsityksen mukaan lapsi ei ollut hevosen selässä ja onnettomuus tapahtui lauantaina.

Koiviston käsityksen mukaan tyttö oli itse ratsastaja. Hän pitää tapaturmaa todella harvinaisena ja vakavana. Suomen Ratsastajainliitto seuraa tarkasti hevosonnettomuuksia.

– Kuolemaan johtavia onnettomuuksia on noin yksi vuodessa. Jokainen tällainen onnettomuus on liikaa, varsinkin kun se kohdistuu nuoreen henkilöön, Koivisto sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut