Hälytys suuresta ilmaliikenneonnettomuudesta Tampere-Pirkkalan kentälle – ultrakevyt lentokone joutui vaikeuksiin nousukiidossa - Pirkanmaa - Aamulehti

Hälytys suuresta ilmaliikenneonnettomuudesta Tampere-Pirkkalan kentälle – ultrakevyt lentokone joutui vaikeuksiin nousukiidossa

Hätäkeskus sai iltapäivällä hälytyksen suuresta ilmaliikenneonnettomuudesta Pirkkalan kentällä. Tilanne on ohi, eikä tapauksessa sattunut henkilövahinkoja.

Tampere-Pirkkalan lentoasemalla tapahtui torstaina ilmaliikenneonnettomuus. Onnettomuuspaikalle hälytettiin suuri määrä yksiköitä. Pelastuslaitos saa lisätietoja onnettomuudesta vasta hetki sen jälkeen, kun hälytys on tehty.­

2.7.2020 13:44 | Päivitetty 2.7.2020 15:19

Aamulehti

Pirkanmaan pelastuslaitos sai hälytyksen suuresta ilmaliikenneonnettomuudesta Tampere-Pirkkalan lentoasemalle osoitteeseen Tornikaari.

Tampere-Pirkkalan lentoaseman päällikkö Mari Nurminen kertoi Aamulehdelle kello 13.50, että nousukiidossa ollut ultrakevyt lentokone on ajautunut nurmialueelle. Koneessa oli yksi henkilö, ja tilanteesta selvittiin ilman henkilövahinkoja.

Tilanne on palomestari Jari Hiltusen mukaan ohi. Paikalle lähetettiin 19 yksikköä, sillä lento-onnettomuudet priorisoidaan automaattisesti tärkeiksi.

– Tilanne on ohi ja kenttä on auki. Mieluummin otamme varman päälle, mutta tässä ei ollut kyse mistään isosta, lentoaseman päällikkö vahvistaa.

Suurin osa yksiköistä lähetettiin takaisin, kun tilannekuva alkoi selvitä. Lopulta paikalle tuli päivystävä palomestari, yksi yksikkö ja ensihoitajia.

Hiltunen kertoo koneen olevan nurmialueella, ja kiitotie on auki.

Nurmisella ei ole tietoja koneen vaurioista, mutta paikalla ei ole hänen mukaansa mitään isompia vaurioita. Kone odottaa noutamista nurmikolla.

Nurmisen mukaan muutama kone odotti laskeutumislupaa hetken, mutta nyt toiminta jatkuu taas normaalisti.

Pelastuslaitos sai hälytyksen torstaina kello 13.35.

Päivitys: Juttua päivitetty 2.7.2020 kello 14.34 lisätiedoilla.

Päivitys: Juttua päivitetty 2.7.2020 kello 14.45 lisätiedoilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?