Lähemmäs puolen miljoonan hyvinvointipuisto on nyt totta Virroilla ja vierailimme siellä: Tällainen on pumptrack-rata - Pirkanmaa - Aamulehti

Lähemmäs puolen miljoonan hyvinvointipuisto on nyt totta Virroilla, tältä siellä näyttää: Nuoret ovat kokeilleet uutta pumptrack-rataa salaa jo viikkoja

Ensi viikolla nousee senioreille ulkokuntosali. Ensi vuonna puistoon tulevat myös parkour- ja alamäkipyöräradat.

Anton Saarinen (vas.), Luka Havanka, Joel Hietikko ja Heta Kaleva pääsivät kokeilemaan pumptrackia jo keskiviikkona.­

5.9.2019 7:01

Aamulehti, Virrat

Virtain hyvinvointipuistosta on tulossa huimaava kokonaisuus kaikille liikkujille. Kaupunki sijoittaa asukkaidensa elinvoimapuistoon 430 000 euroa.

Tänään torstaina noin 700 lasta ja nuorta pääsee avaamaan upouudet pumptrack- ja skeittiradat. Kuukauden verran monet ovat jo salaa kokeilleet houkuttelevia kumpareita aitojen välistä luikahtamalla.

Rullalautojen, potkupyörien, rullaluistimien ja taitopyörien pumptrack-rata ja betonivalettu skeittikeskus syntyivät Pirkanmaan Kaarikoirien käsissä, aivan kuten Tampereen Hiedanrannan halliinkin. Myös virtolaisten maansiirtourakoitsijoiden kauhat ovat olleet sopassa mukana.

Radat ovat vetäneet ennen virallista avausta alansa taitureita ympäri Pirkanmaata. Vasta talvi pysäyttänee loikkahirmut. Joku ymmärtämätön koetti ajaa pumptrackilla jopa mopoautolla, vaikka paikka on kaikilta moottoritoimisilta välineiltä kielletty.

Virtain uusi pumptrack- ja skeittirata on hyvinvointipuiston kruunu. Sen vieressä on jäähalli, urheilukenttä, laskettelurinne, tenniskentät, uimaranta...­

Tämä on vasta pieni osa kolmen vuoden puistourakasta. Ensi viikolla senioreille alkaa nousta oma kuntoilupuisto jumppavälineineen. Senioripuisto aukeaa, kun laitteet ovat paikoillaan. Myös katukoripallokenttä mahtuu alueelle.

– Myös aikuiset ovat viilettämässä skeittirampeilla nuorten ja lasten kanssa. Yleisin ajosääntö on, että joukon on kierrettävä samaan suuntaan. Muuten tulee pumpsahduksia. Kypärä on kaikille ehdottoman tärkeä suoja. Monet käyttävät myös polvi-, kyynär- ja rannesuojia. Niitä näkee eniten rullaluistelijoilla, hyvinvointipuiston projektipäällikkö, liikuntasihteeri Sanna Vilén miettii.

Eniten Viléniä pelottaa sadekeli, sillä betoninen skeittiramppi liukukaiteineen on tuolloin petollisen luistava.

Eikun menoksi! Mico Mäkäräinen on opetellut pumptrackin hienouksia jo viikkoja.­

Monen pelin laakso

Ennestään laaksossa, parin sadan metrin päässä kouluilta, on yleisurheilukenttä, jäähalli, ulkokaukalo, kaksi laskettelurinnettä ja tenniskentät.

Viereisessä laivarannassa on uimaranta lähes uusine hyppytorneineen.

Viime vuonna puistoon nousi 18-väyläinen frisbeegolfrata. Urheilukentän radoille tuli uusi päällyste.

– Kolmantena projektivuonna rakennamme alueelle parkour-puiston, Vilén kertoo.

– Lähirantaan rakennutamme venevajan, josta paikallinen yritys tai yhdistys vuokraa kajakkeja, kanootteja ja suppilautoja. Teemme laskettelurinteeseen alamäkipyöräily­radat. Maastohiihtoreittien opastustaulut uusitaan kokonaan, hän sanoo.

– Laskettelurinteet ovat jäähallia pyörittävän seuran, Virtain Kiekko-Karhujen hoidossa. Kahdelle rinteelle vie hissi. Ensi talveksi on rakenteilla pienten lasten hissi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?