Suuri maatilarakennus palaa ilmiliekeissä Punkalaitumella - Pirkanmaa - Aamulehti

Suuri maatilarakennus paloi ilmiliekeissä Punkalaitumella – palon leviäminen läheiseen omakotitaloon estettiin

Yli tuhannen neliömetrin entinen maatilarakennus paloi Kanteenmaantiellä Punkalaitumella. Jälkiraivaus jatkuu vielä aamupäivän ajan.

Punkalaitumella Kanteenmaantiellä sijaitsevassa entisessä maatilarakennuksessa syttyi varhain lauantaina tulipalo.

9.11.2019 7:07

Pirkanmaan pelastuslaitos sai palosta hälytyksen Punkalaitumen Kanteenmaantielle noin kello 02.30 lauantaina.

Pelastuslaitoksen mukaan yli tuhannen neliömetrin kokoisen entisen maatilan rakennuksen palo oli jo täyden palamisen vaiheessa, kun se havaittiin.

Ensimmäisten pelastusyksiköiden saapuessa paikalle rakennuksen katto oli jo osittain romahtanut ja palo uhkasi levitä alle 20 metrin päässä olevaan asuinrakennukseen. Pelastuslaitos onnistui kuitenkin estämään palon leviämisen muihin rakennuksiin.

L-muotoisen rakennuksen toisessa siivessä on toiminut aiemmin sikala. Rakennuksessa ei ollut eläimiä palon syttyessä.

Pirkanmaan pelastuslaitoksen tilanne- ja johtokeskuksesta kerrottiin kello 7.30, että rakennus on tuhoutunut käyttökelvottomaksi ja paikkaa jälkiraivataan kaivinkoneen avulla. Jälkiraivauksen arvioidaan kestävän aamupäivän ajan.

Paikalla on ollut yli 20 pelastuslaitoksen yksikköä Pirkanmaan, Kanta-Hämeen, Satakunnan ja Varsinais-Suomen pelastuslaitoksilta. Vielä puoli kahdeksan aikaan aamulla paikalla oli jälkisammutustöissä 12 yksikköä, joista 10 Pirkanmaan pelastuslaitokselta.

Palon syttymissyystä ei ole vielä tietoa.

Pelastuslaitos joutui katkaisemaan palon vuoksi läheiseltä muuntajalta joksikin aikaa sähköt, mikä vaikutti lähialueen sähkönjakeluun.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos