Lempäälän kiistelty kerrostalokaava uudelleen päätettäväksi – Näin suunnitelmia muutettiin - Pirkanmaa - Aamulehti

Lempäälän kiistelty kerrostalokaava uudelleen päätettäväksi – Näin suunnitelmia muutettiin

Asemakaavan muutos leventää Hiiroksentien normaaliksi kaduksi ja tuo kävely- ja pyörätien Kuusitien ja Hiiroksentien välille.

Lempäälän Hiiroksentien kerrostalokaavaa on muutettu ympäristön omakotitaloasukkaiden toiveiden mukaisesti.

5.2.2020 7:14

Aamulehti

Lempäälän kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle Hiiroksentien asemakaavamuutoksen hyväksymistä.

Muutos Lempäälän keskustassa on ollut vireillä vuodesta 2017 lähtien. Lempäälän kuntakeskuksen kehittämisessä pitkäaikaisena tavoitteena on ollut saada palvelujen ääreen lisää esteettömiä asuntoja.

Hiiroksentien asemakaavamuutoksen myötä alueelle rakentuvat 4- ja 6-kerroksiset kerrostalot.

Kaavamuutos aiheuttanut keskustelua

Kaavamuutos on herättänyt kuntalaisten keskuudessa paljon keskustelua. Uudet kerrostalot ovat sijoittumassa vanhan omakotialueen keskelle, muutamalle pientalotontille.

Kaavahanke palautui jo kertaalleen kunnanvaltuustosta, mutta on keväällä tulossa toiseen käsittelyyn.

Esitettyjen palautteiden myötä on järjestetty useita kuntalaistilaisuuksia. Yhteisissä keskusteluissa esiin nousseita asioita on Lempäälän kaavoitusosaston mukaan otettu huomioon kaavan valmistelussa.

Palautteen myötä on muun muassa lähdetty suunnittelemaan Hiiroksentien katualueen parannusta sekä parempia kevyen liikenteen yhteyksiä, pysäköintiratkaisuja sekä talojen sijoittelua omakotiasujien näkökulmasta.

Hiiroksentie muuttuu kaavan muuttamisen myötä normaalilevyiseksi kaduksi ja Kuusitien ja Hiiroksentien välille tulee kävely- ja pyörätie.

Hiiroksentie levenee normaaliksi kaduksi

Lisäksi kaavamuutoksen yhteydessä Hiiroksentietä levennetään normaaliksi kaduksi sen ollessa tällä hetkellä polkumainen ja kapea. Tämä helpottaa merkittävästi alueella liikkumista.

Asemakaavan muutos mahdollistaa myös uuden kävely- ja pyörätien Kuusitien ja Hiiroksentien välillä. Lisäksi talojen pysäköintiä lähdetään toteuttamaan maanalaisena, jotta piha-alueet voidaan varata istutuksille.

Kerrostalojen sijoittelussa on myös huomioitu omakotiasujien näkökulma. Talot on sijoiteltu Hiiroksentien suuntaisesti, jolloin niiden päädyt suuntautuvat itäpuolisiin omakotitontteihin päin ja harvoista ikkunoista on suora näkymä omakotitalojen pihoille.

Kentän kehittäminen erillishanke

Kaavan yhteydessä ei ole otettu kantaa Keskuskentän kehittämiseen. Sitä käsitellään erikseen osana liikuntapaikkasuunnittelua.

Kaavoitushakemus on tehty yksityisten maanomistajan aloitteesta heidän omistamilleen tonteille. Asemakaavamuutos voidaan toteuttaa kaavan tultua lainvoimaiseksi.

Lempäälän kunnanvaltuusto käsittelee kaavamuutosta kokouksessaan maaliskuun alkupuolella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos