Mänttä-Vilppulan kaupunginjohtaja irtisanoutuu - Pirkanmaa - Aamulehti

Mänttä-Vilppulan kaupunginjohtaja irtisanoutuu – taustalla rikosepäily ja kaupungin johtamiseen liittyvä luottamuspula: ”Lopputulos oli kaikille helpotus”

Mänttä-Vilppulan kaupunginjohtaja Markus Auvinen irtisanoutui tehtävistään maanantaina. ­

26.10.2020 19:32 | Päivitetty 1.11.2020 17:16

Aamulehti

Mänttä-Vilppulan kaupunginhallitus päätti maanantaina esittää kaupunginvaltuustolle kaupunginjohtaja Markus Auvisen virkasuhteen päättämistä.

Kaupunginhallituksen päätöksen taustalla oli kaupunginhallituksen puheenjohtajan Timo Tukian mukaan molemminpuolinen luottamuspula, joka liittyy Auvisen rikosepäilyyn sekä kaupungin johtamiseen liittyviin ristiriitoihin.

Tukia kertoi Aamulehdelle heti kaupunginhallituksen kokouksen jälkeen, että lopputulos oli kaikille osapuolille helpotus.

Tukia kertoo, että rikosepäily liittyy toukokuussa ilmi tulleeseen Auvisen rattijuopumusepäilyyn. Se mitä kaupungin johtamiseen liittyvillä ristiriidoilla tarkemmin tarkoitetaan, ei Tukia suostu avaaman.

– Kokous on juuri päättynyt. Pikkuisen on nyt takki tyhjä, enkä lähde nyt tässä vaiheessa avaamaan asiaa enempää.

Tukia kertoo, että päätös ei missään nimessä syntynyt yhdessä yössä, vaan asia on muhinut taustalla pitkään. Hän sanoo, että kyseessä oli yhteisymmärryksessä tehty ainoa oikea ratkaisu.

Tukia kertoo, että Auvinen ilmoitti maanantaina itse irtisanoutuvansa tehtävästään ja tämän myötä hänelle maksetaan irtisanoutumisesta johtajasopimuksen mukaisesti kahdentoista kuukauden palkkaa vastaava korvaus.

Kaupunginhallituksen päätös käsitellään vielä kaupunginvaltuuston kokouksessa 9. marraskuuta, jonka jälkeen irtisanoutumispäätös astuu heti voimaan. Auvinen on tällä hetkellä virkavapaalla kaupunginjohtajan tehtävästä.

Tukia kertoo, että uuden kaupunginjohtajan haku käynnistyy ensi vuoden puolella. Hän kertoo, että Auvisen sijaisena elokuun lopusta alkaen toimineen Pirkko Lindströmin sopimus jatkuu maaliskuun loppuun saakka.

Markus Auvinen valittiin Mänttä-Vilppulan kaupunginjohtajaksi huhtikuussa 2018 ja hän otti viran vastaan kesäkuussa. Ennen valintaa kaupunginjohtajaksi Auvinen toimi vuodesta 2005 lähtien Mäntän talouspäällikkönä ja vuodesta 2009 Mänttä-Vilppulan talousjohtajana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?