Nokian Halkoniemen avannolla käy kuhina, nyt kaava halutaan muuttaa tulevaisuuden varmistamiseksi: ”Näyttää siltä, että kävijäennätys rikotaan myös tänä vuonna” - Pirkanmaa - Aamulehti

Nokian Halkoniemen avannolla käy kuhina, nyt kaava halutaan muuttaa tulevaisuuden varmistamiseksi: ”Näyttää siltä, että kävijäennätys rikotaan myös tänä vuonna”

Nykyistä 107 neliön rakennusoikeutta kasvatetaan 150 neliöön. Kohteen saattaminen kaavaan mahdollistaa vuokrasopimuskauden pidentämisen 20 vuoteen.

Nokian talviuimarit on pyörittänyt Halkoniemen avantosaunaa vuodesta 1988 lähtien.

11.2.2020 8:21

Aamulehti

Nokian talviuimareiden pyörittämän Halkoniemen avantosaunan toiminta ja kehittäminen pyritään turvaamaan asemakaavaa muuttamalla.

Nokian kaupunkikehityslautakunta käsittelee kaavamuutosta kokouksessaan tiistaina.

Halkoniemessä olevalla lähivirkistysalueella on toiminut yleinen sauna ja uintipaikka vuodesta 1988 lähtien. Yleiseen käyttöön tarkoitetuissa saunarakennuksissa on rakennusoikeutta yhteensä 107 kerrosneliötä.

Voimassa olevassa kaavassa niille ei ole osoitettu rakennusoikeutta eikä rakennuspaikkaa.

Kaavaa muuttamalla mahdollistetaan toiminnan jatkuminen ja kehittäminen.

Hallintasopimus vuoden irtisanomisajalla

Talviuimareiden hallituksen puheenjohtajan Juha Salomaan mukaan nykyinen hallintasopimus on vain vuoden irtisanomisajalla, joten se ei mahdollista pitkäjänteistä kehittämistä.

– Kaavamuutos mahdollistaa 43 kerrosneliön lisärakennusoikeuden, jolloin kokonaisrakennusala nousee 150 neliöön. Mahdollinen laajentaminen on ollut esillä yhdistyksessä, mutta lyhyt hallintasopimuksen irtisanomisaika on ollut esteenä investoinnille, sanoo Salomaa.

Tavoitteena on Salomaan mukaan, että kaavamuutoksen myötä hallintasopimus voitaisiin pidentää veneilijöiden tapaan esimerkiksi 20 vuodeksi, joka helpottaisi myöhemmin mahdollisesti tehtävää laajennuspäätöstä.

Nokian talviuimarit ei tällä hetkellä ole suunnittelemassa laajennushanketta.

Juha Salomaan mukaan Halkoniemen saunan kävijämäärä on jatkuvassa kasvussa. Vuonna 2019 lyötiin aiemmat ennätykset, kun saunalla oli 26 000 kävijää.

– Näyttää siltä, että kävijäennätys rikotaan myös tänä vuonna, sanoo Salomaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos