Sushista on tullut korkeasti koulutettujen suomalaisten arkiruokaa, jota saa Pirkanmaalla jo yli 30 ravintolasta – Osa syö sushia, vaikkei pidä sen mausta: "Siksi koska se on cool" - Pirkanmaa - Aamulehti

Sushista on tullut korkeasti koulutettujen suomalaisten arkiruokaa, jota saa Pirkanmaalla jo yli 30 ravintolasta – Osa syö sushia, vaikkei pidä sen mausta: "Siksi koska se on cool"

Sushista on tullut monelle suomalaisille arkiruokaa, sanoo tutkija. Erityisesti korkeasti koulutetut syövät sushia. Osa syö sushia ryhmäpaineen vuoksi, vaikkei pidä sen mausta. Vuosituhannen alussa sushia sai Tampereella vain yhdestä ravintolasta, nyt sushia voi maistella yli 20 ravintolassa ja muuallakin kuin Tampereen ydinkeskustassa. Pirkanmaalla sushia saa yli 30 ravintolasta. Selvitimme, missä menee Pirkanmaan sushiraja.

Kiinalaislähtöinen Qurban Samsak suunnitteli ensin avaavansa kiinalaisen ravintolan, mutta lopulta vaaka kallistui sushiin. Kolmisen kuukautta Nokialla ravintolayrittäjänä toiminut Samsak uskoo sushille riittävän kaupungissa kysyntää.

20.7.2019 8:31

Aamulehti

Bambumaton päälle asetetaan noriarkki ja riisiä. Sitten Qurban Samsak valitsee makin täytteet, sipaisee mukaan wasabia ja alkaa rullata.

– Suomalaiset todella pitävät kalasta. Siksi heille maistuu sushi, Samsak toteaa.

Riisin valmistamisen, makin rullaamisen ja kalan käsittelyn kiinalaislähtöinen Samsak on oppinut työskentelemällä sushiravintolassa. Huhtikuussa hänestä tuli yrittäjä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: