Akaa: Rippikoulu keskeytettiin hyönteisepäilyn vuoksi - Pirkanmaa - Aamulehti

Nuoret alkoivat saada iho-oireita, rippikoululeiri jouduttiin keskeyttämään Akaassa – ”Jos siellä jotakin on, niin ammattilaiset sen varmaan löytävät ja hoitavat”

28.6.2019 19:17

Akaassa keskeytettiin rippikoululeiri hyönteisepäilyn ja leirillä olleiden nuorten saamien oireiden vuoksi perjantaina.

Akaan seurakunnan johtavan papin Ali Kulhian mukaan ainakin kahdella lapsella oli ollut iho-oireita. Kulhia sai asiasta tiedon myöhään torstai-iltana, ja asiaa alettiin hoitaa heti perjantaina aamulla.

Kulhian mukaan iho-oireiden aiheuttajasta ei ole varmuutta.

–Varmuuden vuoksi keskeytimme leirin ja kutsuimme Rentokilin (tuholaistorjuntayritys) tutkimaan asian maanantaina. Jos siellä jotakin on, niin ammattilaiset sen varmaan löytävät ja hoitavat, Kulhia sanoo.

Rippikoulu pidettiin Akaan seurakunnan leirikeskuksessa Toukolassa. Leiri alkoi maanantaina ja sen piti kestää ensi tiistaihin saakka.

Kulhia kertoo, että leirin vetäjät ovat tiedottaneet asiasta vanhemmille. Vanhemmat hakivat nuoret pois leiriltä perjantaina puolen päivän jälkeen.

Vanhempien saamassa tiedotteessa kerrotaan, että terveysviranomaisiin on oltu yhteydessä.

Tiedotteen mukaan terveysviranomaiset olivat olleet yhteydessä Tampereen yliopistolliseen sairaalaan, jossa todennäköisempänä vaihtoehtona pidettiin lutikoita tai lintukirppuja. Vanhempien saaman tiedotteen mukaan syyhyä ei pidetty todennäköisenä pitkän tartunta-ajan vuoksi.

Vanhemmille tiedotettiin, että leiri on keskeytetty lääkärin määräyksestä. Heille ohjeistettiin laittamaan nuorten mukana olleet tavarat 80-asteiseen saunaan muutamaksi tunniksi.

Kulhia kertoo, että nuorten leiri jatkuu päivärippikouluna, jonne järjestetään myös ruokailut ja muuta rippikouluun kuuluvaa toimintaa. Alkamisajankohdasta tiedotetaan nuorille erikseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut