Poliisilla runsaasti kotihälytystehtäviä viikonlopun aikana - Pirkanmaa - Aamulehti

Poliisilla runsaasti kotihälytystehtäviä viikonlopun aikana – ”Ihmiset ottaa alkoholia ja sitten tuska siirtyy kotijoukkoihin”

Myös nuorison kokoontumiset Urjalassa häiritsivät ihmisiä.

1.11.2020 13:28

Aamulehti

Etenkin kotihälytykset painottuivat poliisin työssä viime yönä, kertoo vanhempi konstaapeli Jukka Polkutie Sisä-Suomen poliisista.

Ravintoloiden aikaiset sulkemisajat eivät ole rauhoittaneet viikonloppuöitä. Vaikka ravintolat menevät koronarajoitusten vuoksi kiinni jo aikaisin, poliisin tehtävät painottuivat aamuyöhön.

– Kun ihmiset pääsevät kotiin, siellä on sitten riitaa ja tappelua. Näppituntumalta voisi sanoa, että kotihälytysten määrä on lisääntynyt, Polkutie kertoo.

– Kun on työttömyyttä ja firmat kaatuilee, niin kyllä se painetta luo. Ihmiset ottaa alkoholia ja sitten tuska siirtyy kotijoukkoihin.

Polkutie sanoo, että kotihälytykset painottuvat viikonloppuihin.

Myös muualla Suomessa lisääntyneiden kotihälytystehtävien määrä on huomattu. Itä-Uudenmaan poliisin ylikomisario Jussi Huhtela kertoo Twitterissä viikonlopun hälytystehtävien isosta määrästä. Huhtelan mukaan kyseessä ei ole pelkästään perheväkivallan määrä, vaan myös häiritsevä meteli on ollut hälytysten syynä.

Kokoontumiset häirinneet Urjalassa

Sisä-Suomen poliisilaitos tiedotti viikonloppuna saaneensa yhteydenottoja nuorisosta Urjalan keskusurheilukentän läheisyydessä.

Paikallinen nuoriso on poliisin mukaan toistuvasti kokoontunut alueelle autoilla, mopoilla ja mopoautoilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?