Akaan Viialaan rakennetaan uusi liikuntahalli ja samalla koulun urheilutilat – luvassa 1 200 neliömetriä palloiluun - Pirkanmaa - Aamulehti

Akaan Viialaan rakennetaan uusi liikuntahalli ja samalla koulun urheilutilat – luvassa 1 200 neliömetriä palloiluun

Liikuntahallin ja koulun liikuntatilojen yhteisbudjetti on vajaat 7,7 miljoonaa euroa.

31.10.2019 8:09

Aamulehti

Akaan Viialaan on päätetty rakentaa uusi liikuntahalli. Se tulee rakennettavan yhtenäiskoulun läheisyyteen. Valtuuston päätös tarkoittaa samalla myös sitä, että yhtenäiskoululle ei rakenneta omaa liikuntatilaa, vaan koulun liikuntatila tulee liikuntahallin yhteyteen.

Liikuntahallin ja koulun liikuntatilojen koko on yhteensä 3 600 neliötä, josta halli ottaa suurimman osuuden. Lisäksi koulun liikuntatiloille ja liikuntahallille rakennetaan yhteiset sosiaalitilat.

Liikuntahalliin tulee 1 200 neliön pallokenttä, jossa voi pelata muun muassa lentopalloa, salibandya ja futsalia. Yleisurheilutilaa on 117 neliötä.

Akaassa vertailtiin viittä eri vaihtoehtoa. Sen lisäksi tehtiin lisävertailu, jossa vertailtiin 3,6 miljoonan euron Akaan Areenan rakentamista. Jälkimmäinen liittyy päätökseen Akaan Areenasta. Valtuusto päätti viime vuonna rakentaa Akaan Areenan, mutta asia ei ole edennyt.

Nyt tehty päätös myös tarkoittaa, että Akaan Areenaa ei rakenneta.

Hallille avustusta

Liikuntahallin ja koulun liikuntatilojen kustannusarvio on yhteensä 7,69 miljoonaa euroa. Koulun 22,2 miljoonan euron kustannusarvio puolestaan vähenee 3,5 miljoonalla eurolla, kun liikuntatilaa ei rakenneta.

Liikuntatilojen suunnittelu yhdistetään yhtenäiskoulun suunnitteluun. Alkuperäisen aikataulun mukaan koulun rakentaminen alkaa elokuussa vuonna 2020.

Liikuntahallille haetaan valtion liikuntapaikka-avustusta. Hallin rakentamista ei voi aloittaa ennen kuin päätös avustuksesta on tehty.

Liikuntahallin rakentamisesta päätettiin keskiviikkona Akaan kaupunginvaltuustossa äänestysten jälkeen.

– Nyt tehtiin merkittävä päätös johon voimme olla tyytyväisiä. Kyseessä on merkittävä veto- ja pitovoimatekijä Akaalle, Akaan kaupunginjohtaja Antti Peltola, sivistysjohtaja Tero Kuusisto ja tekninen johtaja Jaana Koota totesivat tiedotteessa keskiviikkoiltana.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat