Kuuden vuohen lauma karkasi Nokian Siurossa - Pirkanmaa - Aamulehti

Vuohilauma palasi kotiin Nokialle kymmentuntisen karkuretken jälkeen – huojentunut omistaja: ”Isot kiitokset kaikille avusta”

Vuohet pelästyivät naapurin isoa koiraa ja lähtivät karkuteille.

Laumassa on kolme mustaa vuohta, yksi tummanharmaa ja kaksi vaaleanharmaata.

9.1.2020 13:10 | Päivitetty 9.1.2020 23:06

Aamulehti

Kuuden vuohen lauma oli kymmenkunta tuntia karkuteillä Nokian Siurossa Linnavuoren suunnalla. Vuohet karkasivat pihatosta torstaina kello 11:n aikaan.

– Vuohet pelästyivät naapurin isoa koiraa ja lähtivät paniikissa juoksemaan Riihelästä Napakallion yli kohti Raiskionperää, kertoo vuohien omistaja Leena Lännenpää.

Vuohia oli illalla etsimässä kymmenkunta ihmistä. Etsinnöissä mukana ollut Aamulehden toimittaja Tiia Lesonen kertoi saaneensa muilta etsijöiltä tiedon, että vuohet olisivat palanneet kotiin siinä vaiheessa kun niitä etsineet omistajat palasivat.

Tavoitimme Leena Lännenpään illalla noin klo 23.

– Kävin puoli yhdeksältä katsomassa kodin ja ympäristön eikä silloin näkynyt mitään. Palasimme vielä tekemään yhden täsmäiskun paikkaan, jossa koira oli saanut havainnon mutta jouduimme lähtemään pettyneinä kotiin.

He palasivat kotitalolle kello 21.45.

– Taisi olla isäni joka ensin kävi navetalla katsomassa ja huusi että täällä on ainakin viisi. Kuudeskin löytyi äitinsä takaa, se oli väsynyt juostuaan tuntitolkulla metsässä. Kaikki ovat kunnossa ja syövät ja juovat, huojentunut Leena Lännenpää sanoi.

Hän halusi kiittää etsinnässä mukana olleita ihmisiä.

–  Tosi isot kiitokset! Mukana oli muun muassa yksi kouluikäinen lapsi joka paineli haastavassa maastossa monta tuntia, hän kertoi.

Kuuden vuohen lauma

Laumassa on kolme mustaa vuohta, yksi tummanharmaa ja kaksi vaaleanharmaata.

– Kaksi niistä on vasta neljän kuukauden ikäisiä kilejä, vanhemmat ovat kohta nelivuotiaita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: