Pääsiäisen kaari näytetään suorissa jumalanpalveluksissa Ylöjärven kirkosta - Pirkanmaa - Aamulehti

Pääsiäisen kaari näytetään suorissa jumalanpalveluksissa Ylöjärven kirkosta

Yleisradio näyttää sekä pitkänperjantain että 1. pääsiäispäivän palvelukset.

Tv-ohjaaja Reija Patrakka ohjaa sekä pitkänperjantain että 1. pääsiäispäivän jumalanpalvelukset Ylöjärven kirkosta.

19.4.2019 7:57

Yleisradio näyttää tänä vuonna TV1:llä suorina sekä pitkänperjantain että 1. pääsiäispäivän jumalanpalvelukset Ylöjärven kirkosta.

Ylöjärven kirkossa ja sen ympäristössä oli kova tohina jo kiirastorstaina, kun tuotantohenkilöstö valmistautui suoriin lähetyksiin.

Suorat jumalanpalvelukset ohjaavan tv-ohjaaja Reija Patrakan mielestä on hienoa, että televisio voi näyttää kokonaisuuden eli pääsiäisen kaaren.

– Jo kiirastorstaina kuvaamme valmiiksi alttarin riisumisen ja pukeutumisen mustaan kohti pitkääperjantaita. Tästä editoimme lyhyen paketin pitkänperjantain lähetyksen alkuun kello 9.55. Varsinainen palvelus alkaa kello 10 ja kestää TV1:llä tunnin.

Pitkänperjantain jumalanpalvelus on muutenkin tunnelmaltaan pimeä ja musta. Palveluksessa ei jaeta ehtoollista eikä käytetä lainkaan soittimia.

Sunnuntaina tulee pääsiäisen ilo ja valo

– Pääsiäisen jumalanpalvelus tuo mukanaan ilon ja valon, kirkko on puettu valkoiseen asuun Jeesuksen ylösnousemuksen kunniaksi, selvittää Patrakka.

Kirkossa soittavat Pirkanmaan Puhaltajat ja esiintyvät ylöjärveläiskuorot Kamarikuoro, Tuomaskuoro ja Amoroso.

Yleisradion suora televisiojumalanpalvelus lähetetään pitkänäperjantaina Ylöjärven kirkosta kello 9.55–11.

Kuvakulmia ja kameroiden paikkoja viimeisteltiin kiirastorstaina Ylöjärven kirkossa. Tv-lähetysten teknisestä toteutuksesta vastaa TV-tuotantoyhtiö Videpe.

Liturgina toimii kappalainen Jyrki Koivisto ja saarnaajana kappalainen Leena Jalkanen.

Kanttorina jumalanpalveluksessa on Saara Syrjäniemi. Myös Celesta-lapsikuoro esiintyy.

Pääsiäisaamun palveluksen kello 10–11 liturgi on seurakuntapastori Juha-Pekka Haavisto, saarnaaja kappalainen Terhi Törmä ja kanttoreina toimivat Sari Oksavuori, Saara Syrjäniemi ja Heidi Olkinuora.

Seurakuntalaisten toivotaan tulevan molempiin jumalanpalveluksiin kirkkoon hyvissä ajoin kello 9.30–9.45 ennen suoran lähetyksen alkua.

Ylöjärven kirkossa on 550 istumapaikkaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut