Lempäälässä tuli levisi 30 metrin rintamana, kun sammutusyksiköt saapuivat paikalle – maastopalot ovat työllistäneet pelastuslaitosta - Pirkanmaa - Aamulehti

Lempäälässä tuli levisi 30 metrin rintamana, kun sammutusyksiköt saapuivat paikalle – maastopalot ovat työllistäneet pelastuslaitosta

Lukuisat tehtävät ovat työllistäneet Pirkanmaan pelastuslaitosta lauantaina.

Lempäälässä maastoa paloi Pirkanhovin läheisessä metsässä.­

23.5.2020 18:09 | Päivitetty 23.5.2020 18:25

Aamulehti

Pirkanmaan pelastuslaitos sammutti lauantaina maastopaloja Lempäälässä ja Pälkäneellä. Pelastuslaitoksen yksiköitä työllistivät lauantaina myös useat maastopalojen alut.

Pelastuslaitos tiedotti kello 18.13, että Lempäälän maastopalo on sammutettu. Maastoa paloi Pirkanhovin läheisessä metsikössä.

Tilanne- ja johtokeskuksen päivystävä palomestari Jari Hiltunen kertoi lauantaina kello 17 jälkeen, että pelastuslaitoksen saapuessa paikalle tuli levisi 30 metrin rintamana aluskasvillisuudessa.

Muutaman aarin suuruista paloa oli sammuttamassa useita yksiköitä. Huoltoasema järjestää maastopalon jälkivartioinnin.

Pälkäneellä maastopalon sammuttaminen oli lauantaina alkuillasta jo jälkisammutusvaiheessa. Pelastuslaitoksen yksiköitä oli edelleen paikalla.

Hiltunen kertoo, että Pälkäneen maastopalo sai mahdollisesti alkunsa nuotionpohjasta. Myös Pälkäneellä paloi metsän aluskasvillisuutta.

Kiireinen päivä

Lauantai on Hiltusen mukaan ollut kiireinen päivä. Maastopalojen lisäksi pelastuslaitosta ovat työllistäneet pienet onnettomuudet, automaattihälytykset ja öljyvahingot.

– Hälytyksiä on tullut muutaman minuutin välein, Hiltunen sanoo.

– Lämpötilan nousu näkyy heti. Hälytystehtäviä on ollut kasvavassa määrin.

Lempäälän maastopalosta pelastuslaitos sai tiedon kello 16.42. Pälkäneen palosta tehtiin hälytys kello 14.31.

Juttua päivitetty 23.5.2020 kello 18.24: Päivitetty juttu Lempäälän maastopalon sammutustöiden päätyttyä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?