Nyt pääsee hiihtämään, tänään aukesi Lempäälän baana – ”Varmaan tulee ryntäys illalla” - Pirkanmaa - Aamulehti

Nyt pääsee hiihtämään, tänään aukesi Lempäälän baana – ”Varmaan tulee ryntäys illalla”

Tampereen Kaupissa päästään hiihtämään aikaisintaan viikon päästä.

Näin hyvä oli lumitilanne Lempäälän hakkarissa puoli yhdeltätoista aamulla.

9.11.2019 15:57 | Päivitetty 9.11.2019 15:58

Aamulehti

Lempäälässä on avattu hiihtokausi lauantaina Hakkarin tykkilumiladulla. Lempäälän kunnan vastuulla olevaa latua on käytössä vähän yli kilometri. Hiihtäminen ladulla on maksutonta.

Iltapäivällä ennen kello kolmea paikalla oli lempääläläisen Tuomo Turkkisen mukaan arviolta 30 hiihtäjää. Turkkinen oli jo ehtinyt vetäistä kierroksen 10 kertaa läpi.

– Oli tosi makea juttu päästä hiihtämään. Kyttäsin netistä monta päivää, ja nyt oli aamulla päivitetty, että latu on auki.

Turkkinen kertoo, että ladulla on ollut lempääläläisten lisäksi hiihtäjiä ainakin Ylöjärveltä, Ikaalisista, Tampereelta ja Akaasta.

– Ja koko ajan tulee lisää. Varmaan tulee ryntäys illalla. Olosuhteisiin nähden ihan loistava latu, vaikka vähän pehmeä. Kyllä tekee hyvää, hiki lähtee.

Valkeakoskella avattiin latu jo torstaina

Jo aiemmin hiihtokauden sai avattua Valkeakoski, jossa Korkeakankaan tykkilumilatu aukesi torstaina kilometrin pätkällä. Perjantaina käytössä oli jo 1,8, kilometrin latubaana. Ladun käyttö on yksittäisille hiihtäjille maksutonta.

Nokialla Koukkujärven säilölumilatua ei avata tänä vuonna. Toisin kuin muissa seudun kaupungeissa ja kunnissa sitä ylläpitää yksityinen maastohiihtoseura Kankaantaan Kisa. Lumettaminen on kallista ja seura on pyytänyt ladulle pääsystä maksun. Viime vuonna lumet kuitenkin sulivat lähes heti lumettamisen jälkeen, koska säässä oli lämmin jakso.

– Sen takia otimme riskin, kun olemme maksullinen latu ja ylläpito on kuitenkin seuran vastuulla, Kankaantaan Kisan puheenjohtaja Seppo Järvinen sanoo.

Nyt seura neuvottelee kaupungin kanssa, jos latu siirtyisi kaupungin ylläpidettäväksi.

– Se on kuitenkin yksi liikuntapaikka siinä missä muutkin ja mahdollistaa liikkumisen huononakin talvena, Järvinen sanoo.

Tampereen Kaupissa ensimmäisen latupätkän tekeminen alkaa todennäköisesti maanantaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos