Ylöjärvellä Länsi-Teiskossa rakennuspalo - Pirkanmaa - Aamulehti

Länsi-Teiskon vanha puukoulu paloi maan tasalle Ylöjärvellä: ”Rakennus tuhoutui aivan täydellisesti, itse rakennus ja perheen omaisuus”

Länsi-Teiskon vanha koulurakennus paloi torstai-iltana. Rakennus oli täyden palon vaiheessa ensimmäisen pelastuslaitoksen yksikön saapuessa kohteeseen eikä sen tuhoutumista voitu enää estää.

Länsi-Teiskon entisen koulun rauniot palon jälkeisenä päivänä 2. elokuuta.

1.8.2019 16:26 | Päivitetty 2.8.2019 17:06

Aamulehti

Viime vuodet asuinkäytössä ollut Länsi-Teiskon vanha puukoulu paloi torstai-iltana maan tasalle Ylöjärvellä Piuharintiellä. Ylöjärven keskustasta on palopaikalle noin 35 kilometriä.

Päivystävä palomestari Hanne Reiman kertoi perjantaiaamuna Aamulehdelle, että palo saatiin sammumaan hieman ennen puolta yötä torstaina, jonka jälkeen kohde luovutettiin omistajille.

– Rakennus tuhoutui aivan täydellisesti, itse rakennus ja perheen omaisuus, Reiman sanoo.

Pelastuslaitos lähti tekemään perjantaiaamuna jälkitarkastusta palopaikalle, kertoo päivystävä palomestari Tomi-Pekka Olkkonen Pirkanmaan pelastuslaitoksen tilanne- ja johtokeskuksesta.

– Rauniokasa on alkanut uudestaan kytemään siellä ja pelastuslaitos lähti tarkastamaan tilannetta, Olkkonen kertoo.

Entinen koulu, nykyinen asuinrakennus tuhoutui palossa täysin.

Pelastustoimet lopetettiin perjantaina puolen päivän aikaan, kertoo Pirkanmaan pelastuslaitoksen tilannekeskuksen päivystävä palomestari Jari Nieminen.

Päivystävä palomestari Reiman kertoi perjantaiaamuna Aamulehdelle, että pelastuslaitos jätti kalustoa varmuuden vuoksi yön ajaksi palopaikalle, sillä metsäpalovaroitus oli voimassa.

Henkilövahinkoja ei ole tiedossa.

Reiman kertoi torstaina palopaikalta kello 19 aikaan, että palo oli saatu hallintaan ja rauhoitettua. Paikalle odotettiin kello 19 telakaivinkonetta, minkä avulla päästiin levittämään romahtaneet rakenteet ja sammuttamaan raunioita.

Rakennus oli jo täyden palon vaiheessa ensimmäisen pelastuslaitoksen yksikön saapuessa kohteeseen eikä sen tuhoutumista voitu enää estää.

Tältä palo näytti pari tuntia syttymisen jälkeen:

Pelastuslaitos kertoi torstaina estävänsä palon leviämisen kuivaan maastoon. Jälkivartiointi palopaikalla jatkui useita tunteja.

–  Ympäristöä on valvottu myös ilmasta käsin metsäpalovalvontalentokoneella ja pelastuslaitoksen omalla drone-kopterilla. Palopesäkkeitä ei ole havaittu maastossa, Reiman kertoi torstaina Aamulehdelle.

Palon syttymissyystä ei toistaiseksi ole tietoa.

Rakennuksessa oli kaksi asuntoa

Palossa tuhoutunut koulu oli Kurun alueen vanhin koulurakennus. 1890-luvulla rakennettu puukoulu lakkautettiin vuonna 2006.

Viime vuodet vanha hirsirakennus on ollut asuinkäytössä. Rakennuksessa oli kaksi asuntoa, joista toisessa asuttiin, mutta asukkaat olivat palon sattuessa poissa kotoa.

Päivystävä palomestari Olkkonen kertoo, että asukkaat olivat löytänyt palaneen asunnon tilalle tilapäisen ratkaisun.

Hälytys palopaikalle tuli kello 15.46. Kohteeseen hälytettiin kymmenkunta pelastuslaitoksen yksikköä.

Palon silminnäkijät Seppo Ojala, Aija Ojala ja Tuomo Ylinen kertovat näkemästään:

Toisena palopaikalle tullut Tuomo Ylinen kertoo, että hän oli nähnyt rakennuksen lähellä aiemmin lapsia. Ylinen kertoo käyneensä palon alkuvaiheessa rakennuksen sisässä tarkastamassa, ettei sisällä ollut ketään.

Palosta syntynyt savu näkyi Näsijärven yli Tampereelle asti. Tummanharmaata savua nousi paikalta kymmenien metrien korkeuteen.

Rakennus oli täyden palon vaiheessa, kun pelastuslaitos saapui paikalle.

Pelastuslaitos sai hälytyksen palosta ennen neljää iltapäivällä torstaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut