Hämeenkyrö alkaa tukea kuntalaisten bussimatkoja Tampereelle - Pirkanmaa - Aamulehti

Hämeenkyrö alkaa tukea kuntalaisten bussimatkoja Tampereen suuntaan – kunta maksaa vapusta lähtien lähes puolet matkakustannuksista

Linja-autoliikenteen pääliikennöitsijä reittiliikenteessä on Länsilinjat oy, joka on luvannut ottaa käyttöön kaikki pysäkit Kyröskosken ja Hämeenkyrön kirkonkylän välisellä osuudella. Länsilinjojen varikko sijaitsee Tampereen Sarankulmassa.

18.3.2019 19:39

Hämeenkyrön kunta ottaa käyttöön Hämeenkyrö-lipun, jossa linja-autolipun asiakashintaa alennetaan palvelusetelimallilla. Läntinen seutulippu lopetetaan toukokuun lopussa, jonka vuoksi Hämeenkyrön kunta ottaa käyttöön oman kuntakohtaisen lipputuotteensa. Hämeenkyrön kunnanhallitus hyväksyi maanantaina kunnanjohtaja Antero Aleniuksen päätösehdotuksen.

Hämeenkyrö-lippu toteutetaan Matkahuollon matkakortille ladattavalla 30 matkan sarjalipulla, joka on voimassa 2 kuukautta ostopäivästä.

Asiakas voi ostaa matkakortin Matkahuollon toimipisteestä tai R-kioskilta. Asiakkaan henkilöllisyys tarkistetaan kortin ostamisen yhteydessä. Hämeenkyrö-lippuun ovat oikeutettuja vain Hämeenkyrön kunnan asukkaat.

Uusi lipputuote soveltuu myös lyhyille alle 9 kilometrin ja alle 20 kilometrin matkoille. Lipun hinta määräytyy matkan pituuden mukaan.

Linja-autoliikenteen pääliikennöitsijä reittiliikenteessä on Länsilinjat oy, joka on luvannut ottaa käyttöön kaikki pysäkit Kyröskosken ja Hämeenkyrön kirkonkylän välisellä osuudella. Lipputuotetta voivat hyödyntää kaikki liikenteenharjoittajat, joilla on Matkahuollon kortin lukulaite autossaan.

Palveluseteli kattaa lähes puolet kokonaishinnasta

Alla olevassa taulukossa on kerrottu sarjalipun asiakashinta ja palvelusetelin arvo. Asiakashinta tarkoittaa asiakkaan maksamaa omavastuuta eli hintaa lipputuotetta ladattaessa. Asiakashinta riippuu asiakkaan matkustaman matkan pituudesta. Matkahuolto laskuttaa Hämeenkyrön kunnalta palvelusetelin arvon mukaiset summat käytön mukaan.

Ei pikavuorolisää eikä Nysse-laajennusta

Pikavuorolisää ei enää käytetä. Hämeenkyrö-lippu on itsenäinen lipputuote eikä siihen ei voi ostaa Tampereen kaupungin joukkoliikenteen Nysse-laajennusta. Tampereen kaupungin sisäiseen liikenteeseen on ostettava erillinen lippu.

Kun matkoja ostetaan lisää lipputuotteen voimassaoloaikana, kaikkien matkakortilla olevien matkojen voimassaoloaika pidentyy kahdella kuukaudella ostopäivästä. Mikäli lipun voimassaoloaika on päättynyt ennen lisämatkustusoikeuden ostamista, uusi voimassaoloaika alkaa lisämatkustusoikeuden ostopäivästä. Lisälatauksia voi ostaa Matkahuollon myyntipisteistä, R-kioskeilta tai ajoneuvoista, joissa on latauksen mahdollistavat laitteet.

Henkilökohtainen sarjalippu käy maksuvälineenä nykyisellä seutulippualueella liikennöivissä busseissa (pääosin Länsilinjat oy). Lipputuotetta ei myydä kunnan tukemaksi koulumatkalipuksi eikä toisen asteen opiskelijoille, joiden opiskelumatkaa Kela tukee.

Liikennepalvelulaki tuli voimaan 1.7.2018 alkaen. Uuden lain mukaan linja-autoliikenne muuttuu markkinaehtoiseksi, kun vanhan lain mukaiset siirtymäkauden liikennöintisopimuksen päättyvät. Se tarkoittaa, että samalla myös Läntinen seutulippusopimus tulee päättymään 31.5.2019.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos