Tuomi Logistiikan johtaja Reko Martti jätti paikkansa yllättäen - Pirkanmaa - Aamulehti

Tuomi Logistiikan johtaja jätti yllättäen paikkansa – Tampereen koulukyydeistä ja sote-takseista vastaava yhtiö oli viime syksynä ryöpytyksen kohteena

Tuomi Logistiikka vastaa myös koulukyytien järjestämisestä muun muassa Tampereella.

25.2.2019 18:48

Pirkanmaan sote-kyydeistä ja Tampereen koulukyydeistä vastaavan Tuomi Logistiikka oy:n toimitusjohtaja Reko Martti on eronnut yhtiön palveluksesta.

Yhtiön hallitus käynnistää uuden toimitusjohtajan haun saman tien.

Martti jää välittömästi pois yhtiön operatiivisesta johdosta. Siirtymäkauden ajan yhtiön toimitusjohtajan tehtäviä hoitaa vt:na henkilöliikennejohtaja Erkki Harju.

–Irtisanoin itseni lauantaina, Martti kertoi Aamulehdelle maanantaina.

Martti tuli huhtikuussa 2007 Tampereen Logistiikka Liikelaitoksen toimitusjohtajaksi, joten kaikkiaan hän ehti olla talossa lähes 12 vuotta. Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuli yhtiöön mukaan vuonna 2015.

–Tullessani taloon toiminta oli alkutekijöissään, meitä oli 40 henkeä. Lähdimme rakentamaan Suomessa täysin uudenlaista toimintamallia. Nyt firma on liikevaihdoltaan kymmenkertainen ja henkilöstöä on 240, Martti kertoo.

Hän toteaa, että viimeiset pari, kolme vuotta ovat olleet todella raskaita.

–Olen työstäni ylpeä. Itse pidän Tuomi Logistiikkaa Suomen edistyksellisimpänä logistiikkayksikkönä. Nyt tuntui paremmalta vaihtaa maisemaa ja antaa jonkun muun jatkaa tästä eteenpäin.

Martti aikoo nyt katsella uusia kuvioita, mutta sen tarkemmin hän ei suunnitelmiaan avaa.

Tuomi Logistiikka ja Tampereen kaupunki tiedottivat toimitusjohtajan vaihtumisesta maanantaina.

Lue lisää:Tampereen koulukyydeissä on ollut viivästyksiä ja lapsia on viety jopa vääriin paikkoihin – Nyt pohditaan, miten saadaan vakituinen ja sitoutunut kuljettaja 50 lapselle

Kyydeissä oli ongelmia

Tuomi Logistiikka on Tampereen kaupungin ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirin yhtiö, joka järjestää Pirkanmaalla niin sanotut sote-kyydit. Ne ovat vammaispalvelulain ja sosiaalihuoltolain mukaisia taksimatkoja.

Tuomi Logistiikka vastaa myös koulukyytien järjestämisestä muun muassa Tampereella.

Viime syksynä uutisoitiin Tampereen koulukyytien ongelmista. Kyydeissä oli ollut viivästyksiä ja lapsia oli viety vääriin paikkoihin uuden taksilain tultua voimaan viime heinäkuussa. Myös vammaisten taksikyydeissä oli vaikeuksia taksiuudistuksen jälkeen.

Tuomi Logistiikan viestintäpäällikön Pauliina Hämäläisen mukaan tilanne on jo korjaantunut.

–Kyydit sujuvat hyvin. Varmasti siellä yksittäisiä ongelmia on vieläkin, mutta kokonaiskuva on saatu haltuun.

–Koulukyydeissä on nyt ollut ihan hyvä taso, vahvistaa vastaava rehtori Ville Raatikainen Tampereen kaupungilta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: