Viime vuonna parturoitu Haavistonkallio säilyy kaavassa lähivirkistysalueena Ylöjärvellä - Pirkanmaa - Aamulehti

Asemakaava herätti kummastusta Ylöjärvellä, kun ilman lupia parturoitu Haavistonkallio sisältyi alueeseen – "Säilyy erityisen tärkeänä alueena"

Täällä sijaitsee Haavistonkallion virkistysalue.

26.2.2019 7:19

Siltatien alueelle Ylöjärvellä on muodostumassa tulevaisuudessa täysin uusi 5 300 asukkaan taajama.

Ylöjärven yhdyskuntalautakunta laittoi helmikuussa vireille Siltatien alueen kolmannen asemakaavavaiheen hyväksymällä sitä koskevan osallistumis- ja arviointisuunnitelman.

Ylöjärvellä on aiheuttanut hämmennystä se, että asemakaavan kolmannen vaiheen alueeseen sisältyy myös Haavistonkallion lähivirkistysalue, josta kaupunki kaatoi viime keväänä ilman asianmukaisia lupia kymmenen hehtaaria talousmetsä-asentoon.

Tältä alueella näytti viime huhtikuussa:

Kaavoitusarkkitehti Leena Keräsen mukaan Haavistonkallio todellakin kuuluu asemakaavaan, mutta se on merkitty lähivirkistysalueeksi.

–Haavistonkallio säilyy jatkossakin luonnon monimuotoisuuden kannalta erityisen tärkeänä alueena, sanoo Keränen.

Lue myös:

Ylöjärven kaupunki raivasi ilman lupia kymmenen hehtaarin virkistysalueen talousmetsäksi – Verkkosivuilla pahoitellaan tapahtunutta

Ylöjärvi ryhtyy kunnostamaan Haaviston metsäaluetta, jolle tehtiin hakkuut ilman tarvittavia lupia – siistimisessä menee arviolta 2–3 viikkoa

Kaavoitetaan kuudessa vaiheessa

Siltatien alue asemakaavoitetaan kaikkiaan kuudessa vaiheessa, joista ensimmäinen kaava on jo lainvoimainen.

Kolmannen asemakaavavaiheen pinta-ala on 23 hehtaaria. Siltatien eteläpuolelle sijoittuvan alueen laskennalliseksi asukasmääräksi arvioidaan noin 600.

Siltatien alueelle rakennetaan kerrostaloalueita sekä tiiviitä pientaloalueita. Kerrostalojen asukasmääräksi on tulossa 2 400 ja pientalojen 2 900.

Rakentamisen sitoo yhteen uusi joukkoliikenteen kokoojakatu, joka muodostaa Siltatien kanssa kehämäisen pääkadun.

Paha-Kaurasen ympärille muodostuu laaja keskuspuisto.

Ylöjärven on määrä ratkaista Haaviston mahdollisen yhtenäiskoulun ja siihen liittyvän päiväkodin rakentamistarve lähivuosina sen jälkeen, kun alueen asemakaavat ovat laillistuneet.

Alueelle on kaavailtu neljää päiväkotia, joista yksi tai kaksi sijoittuisi koulujen yhteyteen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos